objavljeno 16.07.2016. 09:44:00
VRIJEME

Prognoza za vikend - kiša i oblaci

Što se tiče nedjelje, na Jadranu će biti djelomice i pretežno sunčano te uglavnom suho. U unutrašnjosti promjenljivo uz povremenu kišu, ponajprije na istoku zemlje

Nije baš neka prognoza ...
Nije baš neka prognoza ... (Arhiva)

Prognoza vremena za vikend ne ide na ruku onima koji ga planiraju provesti na otvorenom, naročito u kontinentalnom dijelu zemlje.

Za subotu meteorolozi predviđaju promjenljivo vrijeme na Jadranu, a u unutrašnjosti pretežno oblačno. Povremeno se očekuje kiša, osobito u istočnoj i gorskoj Hrvatskoj gdje mjestimice može biti i obilna.

I dalje vjetrovito uz umjeren, ponegdje i jak sjeverni i sjeverozapadni vjetar, a na sjevernom Jadranu umjerenu i jaku, mjestimice i olujnu buru, na srednjem i južnom dijelu sjeverac i sjeverozapadnjak. Temperatura zraka između 13 i 18, na Jadranu od 20 do 26 °C.

Što se tiče nedjelje, na Jadranu će biti djelomice i pretežno sunčano te uglavnom suho. U unutrašnjosti promjenljivo uz povremenu kišu, ponajprije na istoku zemlje. U drugom dijelu dana očekuje se postupni prestanak kiše te razvedravanje sa zapada.

Povremeno će puhati umjeren sjeverni vjetar, na Jadranu bura i tramontana, na srednjem i južnom dijelu još povremeno jaka. Najniža jutarnja temperatura između 11 i 16, na Jadranu od 16 do 21 °C. Najviša dnevna između 18 i 23, na Jadranu od 24 do 29 °C.

16.07.2016. 09:44:00
http://m.metro-portal.hr/prognoza-za-vikend-kisa-i-oblaci/99133/