objavljeno 03.04.2015. 08:33:17
PROGNOZA VREMENA

Prognoza vremena za uskršnji vikend

U subotu nam dolazi naoblačenje sa zapada koje će cijelu zemlju okupati kišom, a u gorskim područjima moguća je susnježica i snijeg tijekom poslijepodneva i noći

Subota i nedjelja neće biti po volji izletnika
Subota i nedjelja neće biti po volji izletnika (Arhiva)

Prognoza vremena za uskršnji vikend nije baš bajna, pa će tako u petak u unutrašnjosti Hrvatske biti djelomice sunčan s promjenljivom naoblakom, ponegdje uz mogućnost za poneku kap kiše.

Vjetar slab do umjeren sjeverozapadni, na krajnjem istoku i jak, a u gorskoj Hrvatskoj sjeveroistočni. Na Jadranu povremeno umjerena, mjestimice i jaka bura s olujnim udarima, u drugome dijelu dana ponegdje zapadnjak i sjeverozapadnjak.Na Jadranu uglavnom sunčano, u noći i ujutro uz prolazno više oblaka mjestimice je moguća kiša, posebice u Dalmaciji.

Najniža temperatura od -3 do 2, na Jadranu 5 do 10. Najviša dnevna između 8 i 13, na Jadranu 13 i 17 °C.

U subotu jače naoblačenje sa zapada s kišom već prijepodne na sjevernom Jadranu i u gorskoj Hrvatskoj, a od sredine dana u Dalmaciji i u središnjim i sjeverozapadnim predjelima. Na krajnjem istoku i jugu vjerojatno će se zadržati suho.

U gorskim područjima krajem dana i u noći na nedjelju moguća je susnježica i snijeg.

U nedjelju umjereno i pretežno oblačno povremeno s kišom, glavninom u prvome dijelu dana, kada u gorju još može biti snijega. U Dalmaciji, posebno južnoj, kiša može biti obilnija.

U ponedjeljak promjenljivo oblačno sa sunčanim razdobljima, ponegdje još uz malo kiše.

Vjetar u subotu većinom slab, od nedjelje povremeno umjeren, na udare i jak sjeveroistočni, u ponedjeljak će oslabjeti. Na Jadranu u subotu slabo i umjereno jugo, potom od nedjelje umjerena i jaka, mjestimice i olujna bura s orkanskim udarima, početkom tjedna u slabljenju. Malo svježije, posebno na kopnu.

03.04.2015. 08:33:17
http://m.metro-portal.hr/prognoza-vremena-za-uskrsnji-vikend/90982/