objavljeno 30.03.2018. 14:01:00
PROGNOZA VREMENA

Prognoza vremena za uskrsni vikend - kiša

U gorju i na sjevernom Jadranu promjenljivo oblačno, povremeno s kišom, na Jadranu je moguća i grmljavina

Kišni vikend pred nama
Kišni vikend pred nama (Arhiva)

Danas će biti povremene kiše, ali će sunčana razdoblja biti češća nego u četvrtak te će biti malo toplije. No i dalje treba računati na jako i olujno jugo na Jadranu te moguće probleme u pomorskom prometu. 

U petak će u istočnoj Hrvatskoj biti djelomice sunčano, a uz više oblaka ponegdje može pasti malo kiše. Poslijepodnevna temperatura između 17 i 20 °C jer će ipak biti sunčanije.

U središnjoj Hrvatskoj djelomice sunčano uz promjenljivu naoblaku. Povremeno će biti kiše, osobito ujutro te ponovno navečer i u noći na subotu. Puhat će umjeren jugozapadnjak. Jutarnja temperatura između 7 i 10 °C, a najviša dnevna od 16 do 19 °C.

U gorju i na sjevernom Jadranu promjenljivo oblačno, povremeno s kišom, na Jadranu je moguća i grmljavina. Kiša će biti češća u Istri, na širem riječkom području te u Gorskom kotaru. Bit će vjetrovito uz umjeren i jak jugozapadnjak u gorju te jako i olujno jugo na Jadranu. More će biti umjereno valovito i valovito, moguće i jače valovito. Dnevna temperatura zraka uglavnom između 10 i 16 °C.

Na srednjem Jadranu i u unutrašnjosti Dalmacije djelomice sunčano uz promjenljivu naoblaku. Mjestimice može pasti malo kiše, a ona će biti češća navečer i u noći na subotu. Također vjetrovito uz jako, poslijepodne i olujno jugo te valovito more. Poslijepodnevna temperatura između 16 i 18 stupnjeva.

Slično toplo bit će i na jugu Hrvatske, također uz jako i olujno jugo. Bit će djelomice sunčano, uglavnom suho, a vjerojatnost za kišu raste prema večeri te u noći na subotu.

Do kraja tjedna u kopnenom će području vrijeme biti promjenljivo, uz povremenu kišu, češću, mjestimice i obilniju u subotu te u noći na nedjelju. U ponedjeljak barem djelomice sunčano, ali ujutro malo hladnije. Puhat će jugozapadni i južni vjetar, u nedjelju će zapuhati sjeverozapadnjak s kojim će danju malo osvježiti.

Promjenljivo će biti i na Jadranu uz mjestimice obilniju kišu u subotu te u noći na nedjelju. Kiše će još biti ponegdje i tijekom nedjelju, dok će početak tjedna obilježiti pretežno sunčano i ponovno toplije. Puhat će jako i olujno jugo koje će u nedjelju oslabjeti i okrenuti na sjeverozapadnjak.

30.03.2018. 14:01:00
http://m.metro-portal.hr/prognoza-vremena-za-uskrsni-vikend-kisa/111216/