objavljeno 10.11.2011. 17:29:00
BRZO I JEDNOSTAVNO

Pripremite ukusan i hranjiv obrok u manje od tri minute

Dosadila vam je suha hrana i želite pojesti nešto kuhano, ali imate svega nekoliko minuta na raspolaganju? Bez brige, imamo rješenje!

Fotografija vijesti

Upravo ste došli kući umorni i gladni s posla te želite pojesti nešto zdravo i kuhano, ali jednostavno nemate snage za velike kulinarske zahvate? Kajgana (fritaja) u mikrovalnoj idealno je rješenje, budući da je gotova za svega nekoliko minuta, a pritom se ne morate zezati kasnije s pranjem tave i ostalog suđa.

Napomene:

Unatoč tomu što postoje specijalne posude za pripremanje kajgane u mikrovalnim pećnicama, uglavnom su skupe i, što je možda još i gore, komplicirane za čišćenje. Sve što vam treba za ovo ukusno i lagano jelo jest plitka plastična posuda, jedna obična posuda za miješanje sastojaka i papirnati ručnik. I mikrovalna pećnica, naravno.

Sastojci (za jednu osobu):

2 jaja srednje veličine

2 velike žlice mlijeka u prahu (ukoliko nemate, možete koristiti i obično mlijeko, po mogućnosti svježe, a ne trajno)

10 grama maslaca (ovisno o veličini posude, treba vam dovoljno da nanesete tanak sloj na dno)

Sol i papar po želji

Priprema:

Kratko zamutite dva jaja sa mlijekom u prahu. Namažite dno plitke plastične posude maslacem i ulijte smjesu u posudu. Vrh posude pokrijte papirnatim ručnikom i stavite u mikrovalnu. Namjestite tajmer na dvije minute i najveću snagu.

Budite oprezni dok vadite posudu iz mikrovalne, budući da je vrlo vruća, Skinite papirnati ručnik s vrha i provjerite jesu li jaja potpuno kuhana. Ukoliko je u jajima ostalo još malo tekućine, vratite posudu u mikrovalnu i pecite ih još 30 sekundi.

Jednom kad su potpuno kuhana, dodajte sol i papar te promješajte vilicom. Poslužite odmah.

Jaja spremljena na ovaj način bit će ukusnija i zdravija (zbog manje masnoće) nego ona pripremljena na ulju u tavi, a i ne morate se mučiti s nezgrapnim tavama.

Imate li vremena i volje, u jaja slobodno možete staviti svježu crvenu papriku isjeckanu na manje komade ili svježu rajčicu.

Dobar tek!

10.11.2011. 17:29:00
http://m.metro-portal.hr/pripremite-ukusan-i-hranjiv-obrok-u-manje-od-tri-minute/65342/