objavljeno 02.06.2021. 10:01:00
NOVOSTI

Premijerna izvedba intrigantne predstave

Lisinski Atrium ugostio je jedinstvenu kazališnu poslasticu pod nazivom 'Tesla – prilagođavanje anđela' u izvedbi izvrsnog glumačkog dvojca koji čine Vladimir Posavec Tušek i Momčilo Otašević

Tesla - prilagođavanje anđela
Tesla - prilagođavanje anđela (Arhiva)

Nakon dvije izvedbe koje su upriličene jučer u predvorju Lisinskog, zagrebačka publika imat će prilike pogledati još jednu 15. lipnja, na otvorenoj pozornici Lisinskog.

Napetu priču o zadnjem satu života Nikole Tesle režirao je Vladimir Posavec Tušek, kazališni, televizijski i filmski glumac koji je u bogatoj glumačkoj karijeri dosada ostvario preko 70 uloga. Kazališnoj publici predstavio se brojnim naslovnim ulogama, a široj publici poznat je po ulogama u TV serijama 'Kud puklo da puklo', 'Crno-bijeli svijet', 'Drugo ime ljubavi'.

"Postoje predstave i uloge toliko upečatljive i snažne da te kao glumca jednostavno preuzmu. Takav je "Tesla" kojeg dišemo i živimo mjesecima i vrijedi svake utrošene minute. Teslina ličnost dovoljno je markantna sama za sebe, a usredotočiti se na sam tajanstveni kraj ovog velikog života posebna je čar. Momčilo i ja jako smo sretni što je predstava "Tesla - prilagođavanje anđela" svoj put započela pred zagrebačkom publikom baš u Lisinskom. Lijepo je bilo vidjeti kako se publika pozitivno iznenadila ovime što smo im pripremili", rekao je jučer nakon premijere Vladimir Posavec Tušek koji je utjelovio lik Nikole Tesle.

"Jako me raduje da sam konačno i ja zaigrao u Lisinskom pred zagrebačkom publikom. Bio je to naš prvi susret i vjerujem da smo ispunili njihova očekivanja!" izjavio je višestruko nagrađivani kazališni, filmski i televizijski glumac Momčilo Otašević, koji u predstavi igra tajanstvenog gospodina Smitha.

Ulaznice za izvedbu 15. lipnja dostupne su na blagajnama Lisinskog i na www.lisinski.hr.

02.06.2021. 10:01:00
http://m.metro-portal.hr/premijerna-izvedba-intrigantne-predstave/132395/