objavljeno 11.02.2022. 14:21:00
KAZALIŠTE

Predstava "Kutija" Dramskog studija Tirena

U petak, 18. i 25. veljače 2022. u 20 sati u Teatru na Trešnjevci Centra za kulturu Trešnjevka studentska dramska grupa Dramskog studija Tirena izvest će predstavu "Kutija"

Bit će dobro...
Bit će dobro... (Arhiva)

Predstava "Kutija" nastala je metodom skupno osmišljenog kazališta te je polaznicima srednjoškolskih i studentskih dramskih grupa Teatra Tirena ponudila mogućnost da se osvrnu na trenutne okolnosti i pretvore ih u fikcionalni svijet - svijet apokaliptične pustoši u kojem je za preživljavanje potrebna solidarnost i pokušaj stvaranja zajednice.

Taj se svijet možda već dogodio, možda se još nije dogodio, a možda se nikad niti neće dogoditi, no pokušali smo motive iz mita o Pandorinoj kutiji (koji je bio jedna od polazišnih točaka rada) rastvarati i uklapati u recentna događanja, bavili smo se strahovima, željama, nadanjima, a u konačnici smo konstruirali ne samo novu priču na temelju mita, nego i stvorili predstavu koja je jednako nepostojana kao i svijet koji nas okružuje.

Izvođači:

Ana Glamuzina, Ana Topić, Antonia Belančić, Hana Delić, Klara Mikolaci, Klara Mišković, Lara Podhraški, Matea Mandić, Rebecca Frangen, Tia Gebauer, Veronika Fišter, Filip Humski, Leon Jureša, Viktor Grabar
Cijena ulaznice: 20 kuna

Prodaja ulaznica sat vremena prije predstave.

Rezervacije na tnt@cekate.hr 

11.02.2022. 14:21:00
http://m.metro-portal.hr/predstava-kutija-dramskog-studija-tirena/136442/