objavljeno 19.05.2017. 10:30:00
EUROSPORT

Posljednje kolo Bundeslige pratite na Eurosportu 2

U posljednjem se kolu sve utakmice odigravaju u isto vrijeme, u subotu u 15:30, a na Eurosportu 2 paralelno ćemo pratiti čak 6 najnapetijih okršaja Bundeslige

Prvak se zna, ali tko ispada?
Prvak se zna, ali tko ispada? (Eurosport)

Allianz Arena spremna je za veliki tulum. Posljednje kolo Bundeslige je pred nama i Bavarci su spremni proslaviti petu uzastopnu titulu. Iako je utakmica protiv Freiburga čista formalnost za Bayern, 34. kolo sa sobom nosi pregršt uzbuđenja. Tijesna utrka za pozicije u Europi te grčevita bitka za opstanak garantiraju subotu tijekom koje će navijači strepiti do posljednjeg sučeva zvižduka.

U posljednjem se kolu sve utakmice odigravaju u isto vrijeme, u subotu u 15:30, a na Eurosportu 2 paralelno ćemo pratiti čak 6 najnapetijih okršaja Bundeslige, što jamči napetost u svakoj minuti prijenosa.

Okršaj Bayerna i Freiburga možda nema veliku natjecateljsku vrijednost za domaćine, no tko želi propustiti slavlje najtrofejnijeg njemačkog kluba pred svojim navijačima? Pitanje je kakvu će momčad Bayern poslati na teren, no sasvim je sigurno da će se u njoj naći Robert Lewandowski koji juri svoj treći napadački top - trenutno ima pogodak više od Pierrea-Emericka Aubameyanga. Lewa ipak ne može računati na laganu utakmicu s obzirom da će Freiburg ganjati pobjedu koja bi im garantirala mjesto u Europa ligi sljedeće sezone.

Tom mjestu se i dalje nada Werder unatoč tome što su u zadnja dva kola pretrpjeli isto toliko poraza. Izgubi li Freiburg kod kuće, a Werder upiše pobjedu na gostovanju momčad predvođena sjajnim Maxom Kruseom ima šanse igrati u Europi. Problem je samo što u posljednjem kolu igraju protiv Borussije Dortmund. Crno-žutima je pobjeda također važna jer im garantira da ne moraju igrati pretkolo Lige Prvaka, pa je za očekivati da će Aubameyang, Ousmane, Dembele i ostatak momčadi Dortmunda prijetiti iz svih oružja tijekom utakmice.

Glavni konkurenti Borussiji za mjesto na najsjajnijoj europskoj pozornici su momci Hoffenheima. Andrej Kramarić i društvo pokušat će u posljednjoj utakmici nadigrati Augsburg koji im zasigurno neće olakšati posao. Klub iz Bavarske još uvijek nije osigurao opstanak, a makar bod iz ovog susreta trebao bi im jamčiti izbjegavanje 16. mjesta na tablici koje vodi u razigravanje za 2. Bundesligu.

Sličan scenarij čeka nas i u okršaju Kolna i Mainza. Nekadašnja sila njemačkog nogometa nije igrala u europskim natjecanjima od kraja osamdesetih, a san o Europi i dalje živi, no da ga dosanjaju igrači Kolna morat će svladati Mainz i nadati se poklapanju ostalih rezultata. Neće im biti lako jer momci trenera Martina Schmidta igraju zatvoren nogomet, a ovaj put će se još više uvući u bunker - bod im garantira opstanak u ligi.

Hertha i Bayer susreću se također pod sličnim okolnostima, samo sa malom promjenom - bod odgovara i jednima i drugima. Remi bi momcima iz Berlina predvođenim Vedadom Ibiševićem garantirao Europa ligu, dok bi ekipa iz Leverkusena sa bodom došla do njih 39 u aktualnoj kampanji i matematički osigurala opstanak. No to ne znači da utakmica neće biti borbena, jer će se mnogi igrači pokušati nametnuti za sljedeću sezonu.

Možda i najnapetiji okršaj kola čeka nas u direktnom srazu dva davljenika. HSV i Wolfsburg, dva kluba koja su između sebe osvojila 7 naslova njemačkog prvaka, u direktnom su okršaju za ostanak u ligi na Volksparkstadionu. Pobjednik ostaje u ligi. Izgubi li HSV ili upiše neriješeno sljedeće ih godine nećemo gledati vikendom, izgubi li Wolfsburg još uvijek se mogu spasiti u slučaju da Bayern napuni mrežu Augsburga. Posljednje kolo garantira da ćete do kraja prijenosa sjediti na rubu sjedala, jer toliko toga može poći po krivo, ali se isto tako toliko toga dobrog može dogoditi momčadi za koju navijate. Paralelni prijenos ovih 6 utakmica pratite u subotu na Eurosportu 2 od 15:30. 

19.05.2017. 10:30:00
http://m.metro-portal.hr/posljednje-kolo-bundeslige-pratite-na-eurosportu-2/105027/