objavljeno 30.04.2012. 10:53:41
ZANIMLJIV DAN U PORTUGALU

Portovo osvajanje naslova zasjenio nastup Leirie s 8 igrača

Iako je Porto osigurao naslov sva pozornost medija bila je koncentrirana na klub Uniao de Leiria koji je na teren istrčao sa svega 8 igrača

Hrabra osmorka Uniao de Leirie
Hrabra osmorka Uniao de Leirie (AFR)

Dva kola prije kraja prvenstva Porto je osigurao 26. naslova portugalskog nogometnog prvaka, nakon što je Benfica na gostovanju kod Rio Avea odigrala 2:2, no kolo je obilježila farsa u Leiriji gdje je Uniao de Leiria dočekala Feirense sa svega osam igrača, javlja Hina.

Uoči zadnjih 180 minuta Porto ima šest bodova više od Benfice, a bolji je u međusobnom skoru. "Nije bilo lako, međutim uspjeli smo. Sretan sam i ponosan," kazao je napadač Porta Hulk koji je utakmicu između Rio Avea i Benfice pratio u jednom restoranu.

"Sada možemo započeti sa slavljem," dodao je nakon što je utakmica završila.

Portu je to 26. naslov u povijesti, osmi u zadnjih deset godina, ali i prvi pod vodstvom Vítora Pereire, bivšeg pomoćnika Andrea Villasa-Boasa. Kada je Villas-Boas preselio u Chelsea mnogi su sumnjali u Pereiru, no sve ih je demantirao.

"Znam da mnogi nisu vjerovali u moje znanje i mogućnosti, no vjerujem kako sam ih sada demantirao. Ovo je za mene jedan od najsretnijih trenutaka u karijeri," kazao je 43-godišnji Pereira.

Uniao de Leiria je odigrala utakmicu protiv Feirensea sa svega osam igrača, jer je prije susreta čak 16 nogometaša Leirie odbilo igrati zbog neisplaćenih, a obećanih plaća. Predsjednik kluba Joao Bartolomeu branio se da je malijski nogometaš Keita ukrao torbu s novcima neposredno prije početka dvoboja.

"Keita mi je uzeo torbu sa 6000 eura i u dresu s kopačkama odjurio sa stadiona", jadao se predsjednik.

Leiria je ipak odigrala utakmicu s osam igrača jer bi da se susret nije igrao automatski bila izbačena iz Prve lige i drastično kažnjena. Osmorica preostalih igrača domaćih slikalo se za povijest prije utakmice, hrabro se borili i primili prvi zgoditak tek na kraju prvog poluvremena. Feirense je slavio 4:0, a Leiria je posljednja na tablici i sigurno ispada.

Porto vodi na ljestvici sa 69 bodova, Benfica ima 63, a Braga 59 bodova. Četvrti je Sporting sa 53 bodova, a peti je Marítimo sa 48 bodova.

30.04.2012. 10:53:41
http://m.metro-portal.hr/porto-osvajanje-naslova-zasjenio-nastup-leirie-s-8-igraca/70538/