objavljeno 31.03.2010. 17:29:01
KARDINAL BOZANIĆ

Poplavu zla u svijetu može pobijediti samo Božje milosrđe

Zagrebački nadbiskup kardinal Bozanić uputio je danas uskrsnu poruku, u kojoj je upozorio na sebičnost izazvanu nametnutom krizom

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Tin Banić/CROPIX)
Poručio je kako takvu društvenom ozračju pridonosi neodgovornost gospodara medijskoga prostora i dodao kako se ona lako pretače u odgoj i obrazovanje, u gospodarstvo i politiku te općenito u kulturu.

"Novi naraštaji ne mogu biti vedri ako ih se ne uči milosrđu, ne kao krilatici, nego kao stvarnu susretu sa zbiljom zla koje treba preobražajnu snagu Božjega dodira", istaknuo je. Dodao je kako otajstvo Boga, Oca milosrđa, koje nam je Isus objavio s križa, usred sadašnjih prijetnja protiv čovjeka postaje odgovor na vapaje ljudi našeg vremena.

"Milosrđe gradi zajedništvo i solidarnost, uči dijeliti s drugima, obnavlja odnose, njeguje osjetljivost za potrebe bližnjih", podsjeća kardinal i dodaje kako je ovogodišnje korizmeno vrijeme obilježeno posebnim okolnostima u kojima su mnoge obitelji i pojedinci suočeni s posljedicama ljudske sebičnosti.

Za nas kršćane korizma je, podsjeća kardinal, vrijeme preispitivanja koliko živimo u svjetlu Evanđelja, koje uvijek ostaje Radosna vijest.

Podsjetio je kako poplavu zla u svijetu može pobijediti samo Božje milosrđe koje je otvoreno svima. "U svijetu punu nemira, grijeha i patnje potrebno je ljudima naviještati Božju ljubav i milosrđe", napomenuo je kardinal, poručivši kako je milosrdna Božja ljubav potrebna ondje gdje se ne poštuje čovjekov život od začeća do naravne smrti.

Uoči Uskrsa, najvećega kršćanskog blagdana, kardinal je vjernicima poručio kako je važno prepoznati krivnju i izdvojiti zlo, koje treba pobijediti te tako otvoriti prostor za ozdravljenje opraštanjem. (hina/metro-portal)

31.03.2010. 17:29:01
http://m.metro-portal.hr/poplavu-zla-u-svijetu-moze-pobijediti-samo-bozje-milosrdje/36837/