objavljeno 10.05.2010. 12:21:08
AJMO KLINCI

Pop-punk prvijenac zagrebačke četvorke Kinoklub

Naziv albuma "Ajmo klinci" hommage je prvotnom imenu benda, a nastajao je tijekom prošle i ove godine u Morris studiju

(KinoKlub)

Četvorica mladih zagrebačkih glazbenika okupljenih u bend Kinoklub predstavljaju se debitantskim albumom "Ajmo klinci" koji će se ovih dana naći u prodaji. Prvijenac najavljuje ljubavni singl zaraznog refrena pod nazivom "Za nju" i video-spot za ovu pjesmu u režiji Marija Mlakara. Osvojite cd na Metro portalu!

Na 11 pop pjesama, koje članovi Kinokluba većinom i potpisuju, odsviranih kroz distorziju ili u pop-punk maniri dečki progovaraju o temama i šarenilu problematika s kojima se mladi susreću. S obzirom da i sami imaju od 22 do 24 godine inspiracije na temu ljubavnih veza, zaljubljivanja, prekida i prijateljstava nije im nedostajalo, dok su privrženost rodnom gradu opjevali u pjesmi "Vrati se u Zagreb".

"U tekstovima ne pokušavamo zakomplicirati emocije nego ih izraziti takve kakve jesu. Zato one i nisu rezultat nekog kontemplativnog stanja već nastaju bilo kada", kaže pjevač i gitarist Luka Tomaš te dodaje da ovim pjevnim albumom koji potiče dobro raspoloženje i izaziva smiješak jednostavno žele usrećiti ljude.

Kinoklub, osim Luke, čine Damjan Spajić (gitara, vokal), Tomislav Šušak (bas, vokal) te Dinko Sinovčić za bubnjevima. Četvorka po raznim bendovima na zasadama rocka i punka svira od 16-e godine pa im pozornice nisu strane, a zagrebačka publika već ih je imala priliku upoznati tijekom skijaške utrke Snježna kraljica u sklopu koje su koncertirali.

Tema o bendu i tome kako će "jednoga dana snimiti album" načeta je još u znamenitoj gimnaziji u Križanićevoj ulici gdje su se skupili odasvud. Intenzivno druženje iz školskih klupa nastavljalo se ispijanjem kave u kafiću obližnjeg Kinokluba, otuda i naziv benda, gdje su pokušali uhvatiti ponešto od duha i rada francuskog novog vala i američkih sineasta. Bilo bi idealno da je Kinoklub odmah ušao u studio i počeo snimati prvi album, no u stvarnom svijetu od sna do realizacije prolazi se i ponekom strminom.

Tako su, kao u priči o ostvarenju američkog sna, konobarili, nosili ormare, prodavali skateove, davali instrukcije iz engleskog...i obitavali u nekoj od zapadnih država skupljajući dragocjena iskustva i osluškujući glazbu i svijet. Osim svirkom, dečki su zaokupljeni i obvezama na faksu, odnosno svatko svojim studijem - agronomije, novinarstva, prava i povijesti.

Naziv albuma "Ajmo klinci" hommage je prvotnom imenu benda, a nastajao je tijekom prošle i ove godine u Morris studiju pod producentskom palicom Miroslava Lesića - Lesiquea, koji potpisuje i dvije pjesme s Fayom te jednu s Kinoklubom. Albumu su doprinijeli brojni gostujući glazbenici: perkusionist Kristijan Zorjan, violončelistica Jadranka Čučković, Dragan Brnas kao back vokal, Peggy na synthu i harmonici te Lesique i u ulozi gitarista. Dizajn omota rad je Roberta Butkovića.


10.05.2010. 12:21:08
http://m.metro-portal.hr/pop-punk-prvijenac-zagrebacke-cetvorke-kinoklub/39651/