objavljeno 12.10.2011. 16:09:45
OBNOVA DIPLOMATSKIH VEZA

Ponovno otvoreno veleposlanstvo u Libiji

Hrvatsko ministarstvo vanjskih poslova poslalo je libijskom Prijelaznom vijeću obavijest da ponovno otvara veleposlanstvo u Tripoliju, koje je bilo zatvoreno zbog sukoba

Fotografija vijesti

Ministarstvo vanjskih poslova i europskih integracija predalo je u srijedu notu Uredu za vanjske poslove Prijelaznog nacionalnog vijeća u Tripoliju kojom je izvijestilo o ponovnom otvaranju veleposlanstva Republike Hrvatske u Libiji, sa sjedištem u Tripoliju, a koje je od početka travnja ove godine bilo privremeno zatvoreno, priopćeno je iz MVPEI-a, javlja Hina.

Veleposlanstvo trenutno vodi privremeni otpravnik poslova Vojko Senker do dolaska novog veleposlanika Republike Hrvatske u Libiju.

Notom se također podsjetilo na činjenicu da je Republika Hrvatska priznala Prijelazno nacionalno vijeće u Libiji kao legitimnog predstavnika libijskog naroda 28. lipnja 2011. godine kao i na komunikaciju s Prijelaznim nacionalnim vijećem tijekom lipnja ove godine kada je veleposlanstvo Libije u Zagrebu potvrđeno kao legitimno diplomatsko predstavništvo Prijelaznog nacionalnog vijeća u Republici Hrvatskoj, na čelu s voditeljem predstavništva Abdelhakimom A. Alafijem.

Prije zatvaranja veleposlanstva u Tripoliju u travnju ove godine, Hrvatska je evakuirala oko 400 svojih državljana iz Libije, od kojih je većina radila za desetak hrvatskih tvrtki na poslovima u Libiji.

12.10.2011. 16:09:45
http://m.metro-portal.hr/ponovno-otvoreno-veleposlanstvo-u-libiji/64268/