objavljeno 28.12.2010. 07:45:00
STANJE NA CESTAMA

Poledica i magla ugrožavaju promet

U većem dijelu zemlje ceste su okovane ledom, dok je Zagorje prekrila magla

Stanje na cestama poziva vozače na oprez
Stanje na cestama poziva vozače na oprez (HAK)

Opreznije treba voziti zbog moguće poledice u većem dijelu zemlje posebice na mostovima i nadvožnjacima. Magla smanjuje vidljivost i usporava vožnju na dionici autoceste A 2 Zagreb-Macelj, od Zaprešića do Zagreba.

Zbog zimskih uvjeta zabrana prometa za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama, dok ostala vozila moraju imati zimsku opremu vrijedi na državnim cestama:
D 42 Josipdol-Poljanak,
D 218 Sučević-Srb,
D 506 Dobroselo-Mazin, te na županijskim i lokalnim cestama na području Delnica, Čabra, Vrbovskog i u zaleđu Novog Vinodolskog.

Zimska oprema obavezna je i na Sljemenskoj cesti, kao i na samoborskom i žumberačkom gorju.

Na autocesti A 3 Bregana-Lipovac, zatvoren je izlaz Lužani u smjeru Slavonskog Broda. Obilazak je preko čvorova Nova Gradiška ili Slavonski Brod zapad.

Na autocesti A 4 Zagreb-Goričan, na čvoru Kraljevečki Novaki vozi se dvosmjerno, a u smjeru Varaždina zatvoren je izlaz prema Dugom Selu i Sesvetama.

Zbog radova u blizini „Shopping City Zagreb-West Gate", na dionici D1 Gubaševo-čvor Zaprešić, prometuje se uz privremenu prometnu signalizaciju. Vozače molimo za strpljenje u jutarnjim i poslijepodnevnim satima.

28.12.2010. 07:45:00
http://m.metro-portal.hr/poledica-i-magla-ugrozavaju-promet/53305/