objavljeno 02.10.2012. 18:04:00
GLUPO, ALI JE TAKO ...

Pogrešnom šminkom ostajete bez posla

Na razgovoru za posao gledaju se apsolutno svi detalji, pa tako treba dobro pripaziti na make up da ne napravite neku kardinalnu grešku

Jednostavno, decentno i uredno ... ključ uspjeha
Jednostavno, decentno i uredno ... ključ uspjeha (Shutterstock)

Dobiti posao postaje pravi mali poduhvat, jer je sve više faktora uključeno u odluku o novom zaposleniku. Donedavno je bilo dovoljno imati korektan CV u kojem niste pretjerano nakitili znanja i iskustvo, i u kombinaciji s blagoglagoljivošću mogli ste gotovo biti sigurni da prolazite.

Danas, kad je konkurencija tolika da je teško odabrati tko je bolji, pazi se na sve detalje. Istraživanje o načinima procjene kandidata proveo je britanski lanac Debenhams koji često ima potrebe za novim zaposlenicima. 

Dakle, nakon što vas besprijekoran životopis dovede na razgovor, tek tad ste u problemu jer morate pripaziti na apsolutno svaki detalj izgleda. Primjerice, izgriženi nokti smatraju se karakteristikom nervozne osobe ili one koja trenutno nije psihički u stanju podnijeti nove izazove, dok pretjerano oslikani nokti također nisu poželjni.

Ispucani vrhovi kose tumačit će se kao vaša neurednost, jarko crveni ruž kao želja za moći, razmazana maskara mogla bi se shvatiti kao pretjerana sklonost noćnim izlascima i tako unedogled.

Budući poslodavci stvaraju dojam o kandidatu u prvih pola minute, a upravo navedene stvari prve upadaju u oči.

Stoga, sve s mjerom, make up lagan ali vidljiv, uredan, odjeća čista i ispeglana i uredna frizura recept su za ostavljanje najboljeg mogućeg dojma..

02.10.2012. 18:04:00
http://m.metro-portal.hr/pogresnom-sminkom-ostajete-bez-posla/74159/