objavljeno 18.06.2015. 09:01:00
PRIPAZITE

Pogreške kojima sami sabotiramo mršavljenje

Dakle, sve ste napravili kako treba - jedete po planu, vježbate, a kilogrami uporno ostaju i ne idu dolje? E, onda radite nešto od ovoga

Što nas muči?
Što nas muči? (Shutterstock)

Mršavljenje je glavna tema ovih dana, svi se trude ukloniti one zadnje kilograme viška koji će izgledati loše na plažama, no čak i ako ste sve napravili kako treba, postoji mogućnost da se sami sabotirate i ne možete dostići cilj.

Recimo, često se događa da pijete previše kalorija - čak i uz ograničenje unosa hrane i pravilan izbor, gazirana pića ili kave s dodacima mogu vam upropastiti dijetu, pa se ograničite na vodu i čajeve, a kava isključivo bez dodataka.

Ništa manje pogubni nisu ni umaci koji imaju veliku količinu skrivenih kalorija u slučaju da ih kupujete u trgovini. Što vam vrijedi salata ako je prelijete umakom s par stotina kalorija? Dobro čitajte deklaracije ili, još bolje, napravite umak sami.

Grickanje između obroka još je jedan način na koji upropaštavamo sve što smo postigli - pazite da vas ne savlada glad između obroka, ako se to i dogodi, popijte veliku čašu vode.

Pripazite i na zdrave namirnice - voće može imati dosta kalorija, zavisi od toga koje jedete, pa se prvo informirajte u našem članku Koliko vaše omiljeno voće ima šećera i kalorija, a zatim odaberite što ćete jesti.

I da, nema onog - samo ću jednom zgriješiti, pa se vraćam na dijetu. To će upropastiti sav trud koji ste uložili do tada i praktički krećete ispočetka ...

18.06.2015. 09:01:00
http://m.metro-portal.hr/pogreske-kojima-sami-sabotiramo-mrsavljenje/92398/