objavljeno 03.04.2017. 15:01:00
HE HE

Pogodite koja je najnarcisoidnija društvena mreža?

Dvije trećine ispitanika je pak priznalo kako će lajkanjem postova "nagraditi" svakoga tko lajka njihovu fotografiju

Sliku svoju ljubimo najviše na - Instagramu
Sliku svoju ljubimo najviše na - Instagramu (DeviantArt)

Društvene mreže su kao stvorene za narcisoidne ljude, dovoljno vam je malo prosurfati po svom News Feedu i sličnim stvarima na drugim mrežama osim Facebooka da uočite nevjerojatan broj ljudi koji obožavaju - sebe.

No, samo jedna mreža može ponijeti naziv najnarcisoidnije, a to je prema mišljenjima samih korisnika  - Instagram.

Zaboravite Snapchat, Twitter i Facebook, jer je upravo Instagram proglašen platformom koju najviše vole narcisoidne osobe. Tvrdnja je bazirana na istraživanju provedenom na 10 tisuća mladih rođenih u 21. stoljeću koji Instagram hvale zbog filtera kojim dodatno uljepšavaju svoje fotografije, piše Independent.

Mnogi ispitanici su priznali da često brišu fotografije koje ne prikupe dovoljno lajkova. Dvije trećine ispitanika je pak priznalo kako će lajkanjem postova "nagraditi" svakoga tko lajka njihovu fotografiju. Kako kažu, riječ je o nepisanom pravilu korisnika Instagrama.

Aplikaciju je, koju je 2014. kupio Facebook, čak 64 posto korisnika proglasilo najnarcisoidnijom platformom koju koriste. Za Snapchat je isto to reklo 15 posto ispitanika, za Facebook njih 10 posto, te za Twitter 11 posto.

Kako bi prikupili što više lajkova, korisnici Instagrama kreiraju grupe u kojima svi članovi pristaju međusobno lajkati fotografije i videe kako bi bili što vidljiviji.

Njima nije bitno da se nekome iskreno svide, već da njihova stranica bude što vidljivija i da ima jači status na Instagramu.

Treba li još ili vam je već zlo?

03.04.2017. 15:01:00
http://m.metro-portal.hr/pogodite-koja-je-najnarcisoidnija-drustvena-mreza/104089/