objavljeno 25.04.2017. 11:30:00
DOĐITE

Poezija to go uživo druženje s pjesnicima 3.5. u Kinu Europa

U dvorani Müller u kinu Europa, 3. svibnja 2017. u 19.30 sati obilježit će se prva godišnjica druženja s pjesnicima i poezijom uživo, u okviru projekta Poezija to go

Godišnjica Poezije to go
Godišnjica Poezije to go (Tekston)

Projekt Poezija to go program je poticanja čitanja poezije za mlade, koji je osmislila književnica Sonja Zubović, voditeljica umjetničke organizacije Tekston, a zaživio je na društvenim mrežama 2015. godine. Na Facebooku ga prati do 15.000 ljudi dnevno!

Zahvaljujući projektu, poezija je dobila novu šansu da se lako i brzo otvara mladima i svima koji se tako osjećaju.

Izvan internetskog medija Poezija to go u druženju s pjesnicima predstavlja etablirane autore, a uvijek sudjeluju i određene osobe iz javnog života, pa su do sada poeziju tako podržali i Luka Bulić i Baby Dooks.

U dvorani Müller u kinu Europa, 3. svibnja 2017. u 19.30 sati obilježit će se prva godišnjica druženja s pjesnicima i poezijom uživo, u okviru projekta Poezija to go.

Nastupaju pjesnici Branko Čegec, Ana Horvat, Irena Matijašević, Monika Herceg i Sonja Zubović.

Televizijski i radijski urednik i voditelj Miljenko Cvitković-Minja u svojem će prepoznatljivom stilu pročitati nekoliko pjesama, a Goran Gorše, skladatelj i umjetnički voditelj ansambla Sudar, glazbenom čarolijom pretvorit će interpretaciju poezije u doživljaj za pamćenje. Medijski pokrovitelj je Radio 101.

Goran Gorše uglazbio je najveći broj poetskih interperetacija u okviru projekta Poezija to go, u kojem su do sada sudjelovali i Robert Kurbaša, Ana Vilenica i Mladena Gavran.

O projektu Poezija to go pogledajte više na www.tekston.hr i Facebook profilu, a jedan skladateljski rad Gorana Goršea:

25.04.2017. 11:30:00
http://m.metro-portal.hr/poezija-to-go-uzivo-druzenje-s-pjesnicima-3-5-u-kinu-europa/104543/