objavljeno 14.07.2010. 11:48:20
OTKUP

Podravka daje kunu po kilogramu pšenice

Prihvat traje od 8. srpnja, a planira se kako će biti otkupljene sve količine od poljoprivrednih proizvođača koji gravitiraju Koprivnici

pšenica otkup
pšenica otkup (Shutterstock)

Koprivnička Podravka objavila je danas da za pšenicu ovogodišnjega roda namjerava platiti 1,00 kunu po kilogramu.

>> Ostajemo bez kruha? Ugroženo 90 posto svjetske pšenice

Prihvat traje od 8. srpnja, a planira se kako će biti otkupljene sve količine od poljoprivrednih proizvođača koji gravitiraju Koprivnici, navodi se u priopćenju. Iz Podravke objašnjavaju da je riječ o količinama od oko 18 tisuća tona. S jučerašnjim danom, kako se navodi, Podravka je zaprimila oko 12 tisuća tona pšenice. Procjenjuje se da će žetva, potraju li ovakvi vremenski uvjeti, završiti za otprilike tjedan dana, zaključuje se u priopćenju Podravke.

>> Nije postignut nikakav dogovor oko cijene pšenice

Koprivnička Podravka koja je otkup pšenice počela u prošli četvrtak, 8. srpnja, tako je danas objavila i cijenu po kojoj otkupljuje pšenicu ovogodišnjeg roda. O cijeni pšenice početkom ovog tjedna razgovarali su predstavnici proizvođača i otkupljivača u Ministarstvu poljoprivrede, no, ni na tom sastanku nije postignut nikakav dogovor, a proizvođači ustraju na otkupnoj cijeni od 1,20 kuna po kilogramu. (hina/metro-portal)

14.07.2010. 11:48:20
http://m.metro-portal.hr/podravka-daje-kunu-po-kilogramu-psenice/44492/