objavljeno 09.05.2021. 18:56:00
SJAJNO!

Marke u čast Paula McCartneya

Paul McCartney ima brojne glazbene hitove, titulu viteza, no sada će se bivši član Beatlesa naći i na poštanskim markama Royal Maila

Paul McCartney na markama
Paul McCartney na markama (Royal Mail)

Britanski poštanski operater Royal Mail je priopćio da će izdati kolekciju od 12 maraka posvećenih Paulu McCartneyu i njegovom radu, ističući da time želi odati počast "jednoj od najvećih glazbenih ikona svih vremena".

Među poštanskim markama koje će biti objavljene povodom iznimne karijere Paula McCartneya nalazi se i set od osam naslovnica LP-a iz njegove solo karijere, a uključuje i njegov posljednji studijski album McCartney III.

Preostale četiri poštanske marke sadrže slike koje obuhvaćaju tri desetljeća McCartneya, dobitnika 18 nagrada Grammy, tijekom rada u studiju.

- Paul McCartney i dalje je ključna figura rocka i popa, umjetnik čije je nasljeđe neizmjerno, ali čiji rad i dalje izaziva pažnju javnosti i kritike. Ova serija poštanskih maraka prigodno je odavanje počasti jednom od izuzetno voljenih i cijenjenih glazbenika i glazbenoj ikoni u Velikoj Britaniji, rekao je David Gold iz Royal Maila.

Prije Paula McCartney na poštanskim markama britanski Royal Mail je na isti način odao počast Davidu Bowieu 2017. godine i Eltonu Johnu 2019. godine.

09.05.2021. 18:56:00
http://m.metro-portal.hr/pmarke-u-cast-paula-mccartneya/131952/