objavljeno 03.11.2009. 14:47:57
Kad je Rock bio mlad

Plesno-koncertna večer u MMC-u Studio uz Vis Boheme

Za sve ljubitelje dobrog starog rock&rolla MMC Studio ponovo otvara večer sa već dobro nam znanim Bohemima. Zaplešite u ritmu njihove muzike i ove subote.

Vis Bohemi su već nekoliko puta napravili fenomenalnu svirku i podsjetili sve na to kako se nekada zabavljalo uz rockericu i dobre plesnjake!

07. 11. u 21h, MMC Studio, Vlaška 92. Ulaz 30kn. Osvojite ulaznice na Metro portalu!

Članovi VIS-a Bohemi su Berislav Klemenčić-Bero, Ivica Brkinjač-Brki, Ivo Kalačić-Hans, Tomislav Švagelj-Švabo, Marijan Žuljević-Žulj i Ladislav Račić-Lado. Boheme su osnovali Bero i Brki 1967. godine kojima su se ubrzo priključili i ostali članovi. Nastupajući po zagrebačkim plesnjacima, a kasnije po Europi večina članova stavlja svoje glazbene aktivnosti u stanje mirovanja 1972. g. zbog studentskih obveza, kasnije obiteljskih te profesionalnih odnosa prema svojim zanimanjima.

Nakon 35 godina članovi Bohema se ponovno okupljaju 2002. godine u originalnoj postavi nakon slučajnog susreta Bere i Švabe i nastavljaju s probama i nastupima tamo gdje su početkom 70.-tih stali. Dakle, osim što su stariji 30-ak godina nisu se ništa promijenili, sviraju isti onaj repertoar, istu onu glazbu koju su i tada svirali.

Inače trend koji je zahvatio svjetsku glazbenu scenu, a to je sveprisutnost kako ondašnjih glazbenika, tako i te vrste glazbe, zahvatio je i Hrvatsku, stoga su Bohemi svojim ponovnim aktiviranjem ispunili vakuum koji je nastao za poklonike dobre urbane rock'n' roll i beat glazbe iz kraja 60-tih i 70-tih.

Bohemi sviraju uspješnice poznatih svjetskih grupa kao što su: Rolling Stones, Beatles, Moody Blues, Kinks, Cameleonti, Small Faces, Status Quo, Box Tops, Animals, Spencer Davies Group, Ohio Express, Equals, Moonkes, Manfred Mann te skladbe Donovana, Michel Polnarefa, Joe Cockera, ali i neke od vlastitih kompozicija ili prepjeva.

www.mmcstudio.org

03.11.2009. 14:47:57
http://m.metro-portal.hr/plesno-koncertna-vecer-u-mmc-u-studio-uz-vis-boheme/25633/