objavljeno 13.06.2014. 11:54:00
FFZF

Plava olupina nakon Cannesa ekskluzivno na Fantasticu

4. izdanje Fantastic Zagreba koje nas očekuje od 27. lipnja do 05. srpnja najavljuje brojne svjetski nagrađivane naslove koji garantiraju uzbudljivo ljeto u metropoli

Premijere na Fantasticu
Premijere na Fantasticu (FFZF)

Fantastic Film Festival u sklopu programa Americana prikazuje hvaljeni osvetnički triler Plava olupina koji je redatelju Jeremyju Saulnieru u Cannesu donio priznanje Udruge filmskih kritičara za najbolji film! Glavni protagonist je skitnica koji kreće u osvetnički pohod kako bi zaštitio obitelj od koje se davno otuđio, no ubrzo shvaća da je nedorastao toj novoj herojskoj ulozi.

Program Panorama prikazuje španjolsko-rumunjsku dramu Kanibal - ljubavna priča o uglednom krojaču sa skrivenom strašću za ženama. Taj će sociopat shvatiti težinu svojih zločina tek kad se zaljubi u ženu koja predstavlja utjelovljenje nevinosti i čistoće. Riječ je o začudnoj ljubavnoj priči i fascinantnoj psihološkoj studiji o umu jednog ljudoždera koja je osvojila mnoštvo nagrada u svim najvažnijim kategorijama, među kojima je i impresivna fotografija snimatelja Paua Birbe.

Za sve ljubitelje vrhunskog suspensa, trilera i horora, Ponoćno ludilo donosi niz zanimljivih ostvarenja. Radnja intrigantnog austrijskog creature horora Krvavi glečer, svojevrsnog hommagea Carpenterovog Stvora smještena je u Alpama gdje znanstvenici otkrivaju glečer koji krvari te ugrožava životinjski svijet, a potom i njih same.

Osim bogatog filmskog programa Fantastic Zagreb nastaviti će tradiciju organizacije predavanja i radionica. Kao nastavak izrazito traženih prošlogodišnjih radionica filmske šminke, i ove godine, zahvaljujući Kryolan Hrvatska, omogućuju zainteresiranima edukaciju u najnovijim trendovima ove umjetnosti. Održat će se dvije radionice filmske šminke i specijalnih efekata u kinu Europa, a Fantastic će ugostiti vodeće hrvatske vizažistice.

Uz odličnu ponudu na Tuškancu, pivnica i pivovara Medvedgrad, ovogodišnji partner festival, zadužena je da utaži vašu žeđ. 1994. godine počela je kao prva mini pivovara i pivnica u Zagrebu, a ove godine slavi dvadesetu obljetnicu uspješnoga rada! Kao dio rođendanskog slavlja, osigurat će brojne poklone iznenađenja sretnim posjetiteljima, te pozvati sve posjetitelje na lude tulume nakon projekcija u pivnici Mali Medo u Tkalčićevoj. Očekuje vas i živa svirka nekih od najboljih mladih bendova i solo izvođača te najbolje hrvatske pive: Gricka Vještica (najjače hrvatsko pivo 7,5%) i Dva Klasa (prvo hrvatsko pšenično pivo) koje možete kupiti diljem Lijepe naše! Sva piva  su nefiltrirana i bez konzervansa, a proizvedena su od najboljih prirodnih sastojaka.

Ne zaboravite kako je Fantastic Zagreb od ove godine i dog-friendly! Povedite svog psa na projekciju na Tuškanac i osiguran vam je besplatan ulaz. Na Tuškancu vas neće dočekati samo mnoštvo ljubitelja i vlasnika pasa već i članovi Noine Arke, udruge zaštitnika životinja.

Za više informacija o festivalu i proteklim izdanjima posjetite www.fantastic-zagreb.com

13.06.2014. 11:54:00
http://m.metro-portal.hr/plava-olupina-nakon-cannesa-ekskluzivno-na-fantasticu/85587/