objavljeno 29.03.2018. 11:01:00
HMMM...

Piloti iz dva različita aviona vidjeli nepoznatu letjelicu

Ove godine već je 650 puta prijavljena pojava "svemirskih brodova".

Što je to letjelo?
Što je to letjelo? (Pixabay)

Dva pilota dva različitih putnička aviona prošli mjesec ugledali su nepoznati objekt oko 12 kilometara iznad južne Arizone, a američke vlasti ne znaju o čemu se radi. Jedan od njih čak se našalio da je možda riječ o svemirskom brodu.

Snimka razgovora između kontrole leta i dva pilota dokazuje da se oko 15:30h 24. veljače u zraku iznad pustinje Sonoran zaista događalo nešto čudno.

Pilot iz prvog aviona najprije je pitao je li još koji avion prolazio tom rutom iznad njegove letjelice, a nakon što su iz kontrole leta odgovorili negativno, on ih je obavijestio da je nešto uistinu preletjelo.

Prem njegovim riječima, nepoznata letjelica letjela je visoko - nekoliko tisuća metara iznad aviona koji se nalazio na 11 000 metara. Kontrola leta nakon toga upozorila je na oprez pilota iz druge aviokompanije koji je upravljao avionom koji je letio u istom smjeru.

Najprije zbunjeni pilot našalio se da se možda radi o svemirskom brodu, a nekoliko minuta kasnije i sam se javio s tvrdnjom da je nešto preletjelo i iznad njegovog aviona. Nije mogao procjeniti o čemu se radi, ali vidio je sjajan odraz nečega što je letjelo u suprotnom smjeru.

Nekoliko tjedana kasnije, vlasti i dalje istražuju što je to neopaženo letjelo zrakom. Ne sumnja se na vojnu letjelicu jer ih, kako tvrde, ona ne bi ovako iznenadila.

Ovaj događaj dogodio se svega nekoliko mjeseci nakon što je nekadašnji zaposlenik Pentagona pustio vijest da Pentagon potajno vodi službeni program za detekciju svemirskih letjelica još od 2007. New York Times pokrenuo je vlastitu istragu kojom su došli do nevjerojatne snimke koju su napravili piloti Mornarice, na kojoj se vidi misterioznan objekt koji sjaji u zrak.

U prva tri mjeseca 2018. u SAD-u je prijavljeno oko 650 slučajeva pojave svemirkih brodova. Mnoge prijave, dakako, stigle su anonimno pa se ne mogu detaljnije istražiti.

Piše: Andrea Holi
29.03.2018. 11:01:00
http://m.metro-portal.hr/piloti-iz-dva-razlicita-aviona-vidjeli-nepoznatu-letjelicu/111177/