objavljeno 14.09.2010. 11:11:31
ODGOVOR O'LEARYJU

Pilot Ryanaira: Neka stjuardese preuzmu posao našeg šefa

Na ideju direktora Ryanaira da kopilote zamijene stjuardese, piloti odgovaraju s nešto drugačijim prijedlogom

Ryanair
Ryanair (Getty Images)

Pilot Ryanaira, niskotarifne zrakoplovne kompanije poznate po svojoj poslovnoj štednji, odgovorio je na ideju svoga šefa Michaela O'Learyja da bi kopilota u zrakoplovu mogla zamijeniti stjuardesa, prijedlogom da jedna od njih preuzme vođenje kompanije.

Direktor Ryanaira Michael O'Leary iznio je nedavno prijedlog da zrakoplovi tvrtke u svrhu daljnjeg smanjenja troškova lete sa samo jednim pilotom, a da stjuard ili stjuardesa u slučaju nužde budu obučeni za prizemljenje zrakoplova.

>>Ryanair bi kopilote zamijenio stjuardesama

"Predlažem da Ryanair zamijeni glavnog direktora jednim pripravnikom ili pripravnicom iz redova kabinskog osoblja koje trenutačno zarađuje 13.200 eura neto na godinu", piše kapetan Morgan Fisher u pismu koje je u utorak poslao britanskom dnevnom listu Financial Timesu.

To bi značajno smanjilo troškove kompanije, a usto ne bi trebalo odobrenje zrakoplovnih vlasti, poručio je Fischer.

Glasnogovornik Ryanaira je uzvratio da bi domaćina ili domaćicu zrakoplova doista bilo "puno ljepše vidjeti" umjesto direktora i da bi prijedlog valjalo temeljito proučiti.

"Na koncu, ako možemo naše kabinsko osoblje naučiti da prizemlji zrakoplov, ne bi trebalo biti problema s obukom za direktora", kazao je glasnogovornik Stephen McNamara, a prenio je Financial Times.(hina/metro-portal)

14.09.2010. 11:11:31
http://m.metro-portal.hr/pilot-ryanaira-neka-stjuardese-preuzmu-posao-naseg-sefa/47921/