objavljeno 23.11.2012. 19:00:00
MALE ŽENSKE TAJNE

Pet stvari koje svaka žena mora imati u svom ormaru

Želite li svake sezone izgledati cool i trendy, bez da svake sezone kupujete potpuno novu odjeću? Donosimo vam pet bezvremenskih komada odjeće koji odolijevaju testu vremena

Što sve treba biti u ormaru
Što sve treba biti u ormaru (Arhiva)

Praćenje najnovijih modnih trendova većini žena zvuči primamljivo u teoriji, ali većini se pokaže potpuno nepraktičnim kad je primjena u stvarnom životu u pitanju. Potpuna promjena garderobe svake sezone košta iznimno puno novca, vremena i frustracija.

Postoji li način da budete u trendu, a istovremeno se ne dovedete na prosjački štap? Apsolutno, tvrde modni stručnjaci - investirajte u nekoliko bezvremenskih odjevnih predmeta te ih osvježavajte dodavanjem ili mijenjanjem različitih malih modnih dodataka, poput ogrlica ili narukvica, koje je puno lakše (i jeftinije) mijenjati u skladu s trendovima. Na taj ćete način uvijek biti u trendu i nikada vam se neće dogoditi da nemate što za obući.

Donosimo vam nekoliko odjevnih predmeta koji su doista bezvremenski.

Mala Crna Haljina

Vjerujemo da ne postoji žena kojoj nisu poznati prilagodljivost i svestranost Male Crne Haljine. Pri odabiru ove haljine, najbolja taktika svakako je odabrati onu koja je jednostavna, ali istovremeno sofisticirana, kako bi ostalim modnim dodacima mogli definirati svoj konačni izgled. Trebala bi vam dobro pristajati, ne biti preuska niti preširoka te pratiti vašu prirodnu liniju tijela. Izbjegavajte bilo kakve trendy dodatke na samoj haljini, poput neobičnih uzoraka ili tkanina. Mala Crna Haljina slavna je upravo po tome što je najbolji primjer modnog „manje je više" i svakako bi i vi trebali slijediti tu njezinu osnovnu misao.

Bijela košulja

Unatoč tomu što su je neki skloni poistovjetiti s previše ozbiljnim i uštoglenjim modnim stilom, bijela košulja može itekako biti zavodljiva i suptilna. U odabiru bijele košulje vodite se mišlju da odaberete onu koja može biti svečana, ali istovremeno i nešto što bez problema možete nositi uz obične traperice kad idete u trgovinu. Bijela je košulja jedan od najsvestranijih komada odjeće koji možete imati u ormaru. Pripazite da vam nigdje nije preuska, ali i da bude strukirana, kako bi izgledala ženstveno. Izgledate li kao da ste obukli kartonsku kutiju, pogriješili ste u odabiru bijele košulje.

Crni sako

Poput bijele košulje, i crni je sako jedan od komada odjeće koje možete nositi u brojnim kombinacijama, kako onih formalnih, tako i onih opuštenih. Želite li izgledati viši, nosite sako koji je duži i uži u struku. Izbjegavajte sakoe širokih ramena i one koji su vam preveliki. Ukoliko već niste, izbacite jastučiće za ramena iz svog modnog rječnika, osim ukoliko želite izgledati kao da ste ispali iz 1988. Otvoreni ili zatvoreni (ovisno o drugim odjevnim predmetima u vašoj kombinaciji i prigodi u kojoj ga nosite), crni je sako još jedan komad odjeće koji se uspješno opire svim modnim hirevima i trendovima.

Crne hlače

Kasnite na formalnu poslovnu večeru i imate svega 5 minuta za odabir odjeće? Jednostavno, spojite crne hlače i crni sako u elegantno odijelo. Ne znate što obući za piće s prijateljicama? Obucite crne hlače u kombinaciji s kardiganom ili jednostavnim topom. Izbjegavajte hlače na crtu i birajte ravne krojeve kako bi učinili vaše crne hlače otpornima na sve modne promjene i trendove. Neka tkanina vaših hlača bude pogodna za nošenje cijele godine (izbjegavajte vunu i lan). Najvažnija stvar kod ovog komada odjeće također je pristajanje - iznimno je važno da vam hlače dobro stoje na kritičnim točkama - bedra, struk i stražnjica. Preuske ili preširoke hlače upropastit će čak i najbolje složene kombinacije.

Klasične plave traperice

Jedna od onih stvari koje je većina ljudi svjesna, ali mnogi od nas skloni su zaboraviti koliko su zapravo klasične plave traperice korisne i spasonosne u bilo kakvom hitnom modnom slučaju. Kako bi bili sigurni da će vaše traperice izdržati test vremena, izaberite one koje su vam udobne i dobro stoje, bez raznoraznih trendy dodataka. Izaberite skinny traperice za duge noge, trapez za šire bokove i one visokog struka za dugi torzo. Izbjegavajte one širokih nogavica ili mrkva kroj i uvijek odaberite one srednje tamnog ili tamnog trapera, budući da su takvi manje podložni pomodnim promjenama i hirevima modne industrije.

23.11.2012. 19:00:00
http://m.metro-portal.hr/pet-stvari-koje-svaka-zena-mora-imati-u-svom-ormaru/64439/