objavljeno 12.04.2017. 10:31:00
BRAVO

Pet godina rada i web stranica Centra za dokumentiranje nezavisne kulture

Centar za dokumentiranje nezavisne kulture je community arhiv nezavisne kulturne scene smješten u Klubu Booksa

Sjajan projekt!
Sjajan projekt! (CDNK)

Centar za dokumentiranje nezavisne kulture djeluje više od pet godina i u tom je periodu prikupljeno nekoliko tisuća jedinica materijala, digitalizirano više stotina tiskanih materijala, upisano preko 1500 jedinica u katalog, održano desetak radionica, nekoliko tribina i izložbi, objavljeno više od 80 intervjua i producirano nekoliko desetaka radijskih emisija o nezavisnoj kulturnoj sceni, obučeno nekoliko volontera te 7 studenata tijekom dvije uspješne sezone studentske prakse.

Danas smo zadovoljni što vas možemo uputiti na web stranicu na kojoj možete pronaći sve informacije o arhivu i projektima koji se u njemu provode: abcdnk.hr. 

Centar za dokumentiranje nezavisne kulture je community arhiv nezavisne kulturne scene smješten u Klubu Booksa, u kojem se kontinuirano prikupljaju, sistematiziraju, katalogiziraju, digitaliziraju i besplatno nude javnosti na korištenje materijali proizvedeni na nezavisnoj kulturnoj sceni u Hrvatskoj od početka devedesetih do danas. 

Centar je dio šireg projekta "Abeceda nezavisne kulture", koji vode udruge Kurziv - Platforma za pitanja kulture, medija i društva i Udruga za promicanje kultura "Kulturtreger" i kroz koji se sustavno istražuje, dokumentira i promovira nezavisna kulturna scena u Hrvatskoj. 

Osim na stranici Centra, sve informacije o Abecedi nezavisne kulture možete pronaći, kao i do sada, na portalu Kulturpunkt.hr

12.04.2017. 10:31:00
http://m.metro-portal.hr/pet-godina-rada-i-web-stranica-centra-za-dokumentiranje-nezavisne-kulture/104264/