objavljeno 30.01.2019. 09:01:00
SAVJETI

Par savjeta za udomljavanje psa

Potrudite se oko psa od samog početka i on će vam biti zahvalan cijeli svoj život i biti će vam najbolji prijatelj

Ako ste odlučili, evo praktičnih savjeta
Ako ste odlučili, evo praktičnih savjeta (Arhiva)

Kada se odlučite udomiti štene morate se potruditi da mu od samog početka stvorite ugodan i lijep doček kako bi mu olakšali prilagođavanje na novu okolinu i proces odvajanja od majke. Potrudite se oko psa od samog početka i on će vam biti zahvalan cijeli svoj život i biti će vam najbolji prijatelj.

Odabir psa

Pa krenimo sada od odabira psa, kako znati koji je pas iz legla najbolji za vas. Svi psići u leglu su slatki i vjerojatno svi će vas vas gledati porukom u očima da ih uzmete, ali prilikom odabira trebate se voditi svojim srcem. Onaj koji vam je privukao najviše pažnje, upravo taj je idealan za vas.

Kada dovedete štene u novi dom nije važno samo da se štene prilagodi već i svi članovi obitelji. Štenetu je potrebno oko četiri tjedna kako bi se prilagodilo novom domu i novim vlasnicima i zato trebate imati obzira.

Mjesto koje ćete mu odrediti za spavanje treba biti murno i toplo, a najbolje je da se uvijek nalazi u istom dijelu vašeg doma. Prve noći znaju biti naporne jer štene u većini slučajeva ne želi spavati, samo cvili i hoda uokolo, a vi ne znate kako da mu pomognete. Ali, pomoć postoji! Najbolje je da mu date neku plišanu igračku, a možete pored njega staviti i sat kojem se čuju otkucaji jer taj zvuk umiruje štence.

Sve savjete pročitajte na blogu zenskisvijet.com

Piše: Ana Zibar/zenskisvijet.com
30.01.2019. 09:01:00
http://m.metro-portal.hr/par-savjeta-za-udomljavanje-psa/116675/