objavljeno 29.09.2020. 21:01:00
HE HE

Par savjeta za siguran seks

Seks je sada, kažu, "najsigurniji s partnerom s kojim živite u domaćinstvu", dok se onima koji tek počinju izlaziti na spojeve savjetuje da pokušaju svesti bliske kontakte na minimum

Ima tu još par detalja...
Ima tu još par detalja... (Arhiva)

Seks je također doživio promjene u zadnje vrijeme zbog pandemije, tako da su čak i poslovično brzi na obaraču postali malo pažljiviji... a evo kako to rade Ameri.

Ako ulazite u seksualni odnos s partnerima izvan kućanstva, svedite njihov broj na minimum i porazgovarajte o rizicima prije seksa

Služba javnoga zdravstva u New Yorku ažurirala je svoje preporuke za sigurno druženje i seks u skladu s pravilima koja vrijede u doba pandemije. 

Seks je sada, kažu, "najsigurniji s partnerom s kojim živite u domaćinstvu", dok se onima koji tek počinju izlaziti na spojeve savjetuje da pokušaju svesti bliske kontakte na minimum.

Ne preporučuje se ljubljenje, a tijekom odnosa s osobom koju ste tek upoznali svakako trebate nositi - zaštitnu masku, prenosi Forbes.

Na grupni seks zaboravite

"Teško disanje i dahtanje tijekom seksa mogu proširiti virus dalje", upozorava se u smjernicama. Na grupni seks zaboravite do daljnjega, a ako ste odlučili pronaći partnera u većoj skupini ljudi,  izaberite veće, otvorenije i ventilirane prostore, savjetuju stručnjaci.

"Naše zdravstvene smjernice vrlo su realne, svjesni smo činjenice da apstinencija tijekom pandemije ne može uspjeti. Kako se i inače ne libimo ljudi dati određene preporuke da povećaju svoju sigurnost, tako smo to učinili i ovoga puta", kaže dr. Demetre Daskalakis, zamjenik povjerenika za kontrolu bolesti unutar Ministarstva zdravstva New Yorka.

"Vi ste sami sebi najsigurniji seksualni partner, odnosno COVID-19 se sigurno ne širi masturbacijom. Vodite računa da operete sve 'igračke' koje koristite prije masturbacije, i to vodom i sapunom, te da operete ruke. Sljedeći siguran partner je onaj s kojim živite. Spolni odnosi sa samo jednom osobom smanjuju rizik od širenja virusa seksom", ističe se.

Ukratko, nije baš neki seks...

29.09.2020. 21:01:00
http://m.metro-portal.hr/par-savjeta-za-siguran-seks/127753/