objavljeno 26.06.2019. 16:01:00
COOL

Otvorenje Ganz novih Perforacija!

Pridružite nam se zato u Zagrebačkom plesnom centru, Ilica 10, na otvorenju Ganz novih Perforacija!

Bit će sjajno
Bit će sjajno (Arhiva)

četvrtak 27. 6., otvaramo trenutno jedini festival koji programski objedinjuje suvremeno kazalište, ples i performans, a koji već 11. godinu za redom predstavlja najbolje od suvremene izvedbene scene.

Ovogodišnje festivalsko izdanje, nastalo spajanjem Festivala Perforacija i Ganz novog festivala, posebnu pozornost posvećuje autorima "srednje" generacije - onima koji više nisu mladi i neafirmirani, no koji bez obzira na svoj rad i dosadašnje uspjehe još uvijek nisu niti etablirani, odnosno podržani od strane kulturnih institucija.

Pridružite nam se zato u Zagrebačkom plesnom centru, Ilica 10, na otvorenju Ganz novih Perforacija!

Na otvorenju u Zagrebačkom plesnom centru u 21 sat očekuje vas spektakl!

Mlada, nagrađivana britanska autorica, pred kojom je velika karijera i koju je Radio France Culture prozvao novom Pinom Bausch - Oona Doherty uvest će vas, u punk maniri, u novi svijet teatra

"U svom radu pokušavam se igrati s granicom između tijela i duše, publike i pozornice; kako bi podijelila kinetičko iskustvo. Motivira me istraživanje stanja čiste metafizičke iskrenosti. Želim vratiti sex, punk, romansu i chi u tijelo, u crnu kutiju, u bijelu kocku, i Irsku." - izjavila je Oona Doherty. 

Hope Hunting leži između fizičkog kazališta, društvenog proglasa i plesa. Izvođačica mutira u zasebne cjeline, transformirajući se iz jednog karaktera u sljedeći. Kroz govor, pokret i zvuk uviđamo nastranost i iskrivljenost ideja muškosti, morala i nostalgije.

A već dan poslije, u petak 28. 6., na rasporedu nas u Kazalištu KNAP čeka premijera predstave Preokret ili kraj Studija Artless, re-interpretacija predstave Ende oder Wende grupe Ulješura koju je Željko Zorica (Šiš) sa suradnicima napravio 1983., u Laubi igra druga zagrebačka izvedba Nemogućih plesovaBADco., a u parku trga J. J. Strossmayera otvara se prostorna site-specific instalacija Slušaj šume! Azre Svedružić i Demirela Pašalića .

26.06.2019. 16:01:00
http://m.metro-portal.hr/otvorenje-ganz-novih-perforacija/119233/