objavljeno 16.02.2010. 12:25:57
VERONIKINA LUBANJA

Otvoren natječaj za Tabor Film Festival

Do 1. travnja se na natječaj mogu prijaviti kratki filmovi svih vrsta u trajanju do 30 minuta, nastali nakon 1. siječnja 2008. godine

Otvoren je natječaj za 8. Međunarodni festival kratkometražnog filma Tabor Film Festival, koji će se održati od 30. lipnja do 4. srpnja u Zaboku te dijelom i u Zagrebu, izvijestili su organizatori festivala, Udruga Gokul.

Na natječaj se mogu prijaviti kratkih filmovi svih vrsta, od igranih i dokumentarnih do animiranih i eksperimentalnih, u trajanju do 30 minuta. Uvjet je da su nastali nakon 1. siječnja 2008., a rok za prijavu je 1. travnja.

Autoru najboljeg filma u domaćoj konkurenciji bit će dodijeljen festivalski trofej Veronikina Lubanja, rad dizajnera Srećka Lackovića, uz novčanu nagradu.

Festival će se ove godine usmjeriti i prema mladima školske i predškolske dobi, s ciljem stvaranja i educiranja novih generacija gledatelja te prema lokalnoj publici, kako bi se popunile i projekcije tijekom radnog tjedna.

Radi restauracijskih radova filmovi se neće prikazivati u dvorcu Veliki Tabor, nego u zabočkim dvoranama Kino "Radnik" i kino "Zelena dvorana" te u zagrebačkom Dokukinu Croatia.

U sklopu Festivala trebalo bi se održati nekoliko filmskih radionica, a planira se da se tijekom godine festivalski filmovi gostuju u nezavisnim i studentskim klubovima te na festivalima u Zagrebu, Zadru, Splitu, Korčuli i drugdje.

Festival podupiru, među ostalima, Hrvatski audiovizualni centar, Krapinsko-zagorska županija i Grad Zabok. (hina/metro-portal)

16.02.2010. 12:25:57
http://m.metro-portal.hr/otvoren-natjecaj-za-tabor-film-festival/33232/