objavljeno 18.02.2012. 11:40:00
UPS!

Osam mjeseci zatvora za hakiranje Facebooka

Student koji je uspio hakirati Facebook i spremiti cijelo čudo informacija na svoj hard disk koštao Zuckerberga 200 tisuća dolara

Hakiranjem u zatvor
Hakiranjem u zatvor (FreeDigitalPhotos)

Hakiranje nije bezazleno, a ako vas ulove, ne piše vam se dobro. Glenn Mangham je to osjetio na svojoj koži nakon što je prošle godine uspješno hakirao Facebook u kasno proljeće.

Facebookovi odvjetnici uspjeli su dokazati da je Mangham ukrao, kako oni kažu, neprocjenjivo intelektualno vlasništvo i spremio ga na svoj hard disk, a dodatna otegotna okolnost bila je 200 tisuća dolara troškova koje je Facebook imao kako bi popravio posljedice hakiranja.

Iako se cijelom pričom bavio FBI i Scotland Yard, sutkinja ipak nije bio previše impresionirana dokazima pa je mladcu odrezala 8 mjeseci zatvora, što je zapravo sjajno kad se uzme u obzir da je tužitelj jedna od najvećih svjetskih korporacija.

No, iskoristila je završnu riječ da pohvali činjenicu što Mangham nije pokušao zaraditi svojim potezima, ali je istovremeno presudom poslala jasnu poruku da vlasti neće tolerirati zaigrane mladiće u bespućima interneta.

18.02.2012. 11:40:00
http://m.metro-portal.hr/osam-mjeseci-zatvora-za-hakiranje-facebooka/68365/