objavljeno 22.04.2021. 17:01:00
HSK

Online kazališna radionica 'Režija kazališne predstave'

Prijave su otvorene za sve zainteresirane, a broj sudionika ograničen je na prvih 100 prijavljenih

Online kazališta radionica
Online kazališta radionica (Arhiva)

Hrvatski sabor kulture pripremio je novu online kazališnu radionicu pod nazivom 'Režija kazališne predstave' koja će pod vodstvom redatelja i glumca Jasmina Novljakovića biti održana od 8. do 10. svibnja putem ZOOM platforme.

Prijave su otvorene za sve zainteresirane, a broj sudionika ograničen je na prvih 100 prijavljenih.

Uloga redatelja jedna je od najznačajnijih u procesu nastajanja kazališne predstave. Redatelj nije zanatlija, on ne daje samo scenski oblik i život nečemu što je netko drugi stvorio (autor teksta), već ga i prilagođava ansamblu, publici, vremenu, pozornici... Redateljev rad, od trenutka kada dobije dramsko djelo koje će postavljati na scenu pa do dizanja zavjese na premijeri, može se podijeliti na tri dijela tj. faze: pripremne studije, rad s glumcima i kompoziciju predstave.

Tijekom trodnevne radionice sudionici će imati priliku upoznati sve navedene faze, praktičnim radom na konkretnim primjerima tj. odabranim tekstovima izvedenim na online 60. Festivalu hrvatskih kazališnih amatera.

Svi sudionici (aktivni i pasivni) na radionicu se prijavljuju putem prijavnog obrasca klikom na poveznicu: https://bit.ly/3x8Q77N najkasnije do 6. svibnja 2021. 

22.04.2021. 17:01:00
http://m.metro-portal.hr/online-kazalisna-radionica-rezija-kazalisne-predstave/131638/