objavljeno 14.04.2019. 09:44:00
NOVOSTI

OnePlus neće tako brzo predstaviti zakrivljeni pametni telefon

Nije precizirano kada možemo očekivati prve pametne televizore iz OnePlusa, no kazano je kako će se isti ponajviše oslanjati na umjetnu inteligenciju i neki oblik strojnog učenja

Logičan razvoj tvrtke
Logičan razvoj tvrtke (OnePlus)

Poučeni dosadašnjim iskustvima predstavljanja zakrivljenih pametnih telefona kao što su to napravili Samsung ili Huawei, i od konkurencije se očekuje da napravi isto. No, što se tiče tvrtke OnePlus, nećemo u skorašnje vrijeme ugledati OnePlus sa zakrivljenim zaslonom.

To je na neki način potvrdio čelnik tvrtke Pete Lau kazavši kako tvrtka za ovu godinu sprema predstaviti tri modela pametnih telefona (među kojima je zasigurno i OnePlus 7). Lau između ostalog govori kako je tvrtka za sada zadovoljna prodajem te plasmanom posljednjeg modela OnePlus 6 te želi u budućnosti svoj razvoj i istraživanje usmjeriti ka putevima u kojima još OnePlus nije poznat.

Jedno od tih tržišta je i ono pametnih televizora jer, kako navodi CEO Pete Lau, tvrtka ima i više nego kvalitetno rješenje za pametne telefone, a sada to želi implementirati te dodatno usavršiti i u segmentu pametnih televizora.

Ono što je isto tako zanimljivo u govoru, zapravo predavanju koje je Lau održao na studentima Instituta dizajna u Milanu jest kako tvrtka želi zakoračiti i na razvoj pametnih zaslona koji, prema njegovim riječima, još uvijek nisu dovoljno zastupljeni i implementirani u svakodnevnom životu.

Nije precizirano kada možemo očekivati prve pametne televizore iz OnePlusa, no kazano je kako će se isti ponajviše oslanjati na umjetnu inteligenciju i neki oblik strojnog učenja, nešto nalik Google Now usluzi.

Razvoj 5G pametnog telefona nije bio spomenut tako da sumnjamo kako će i jedan od tri nadolazeća OnePlus pametnih telefona posjedovati mogućnost 5G povezivanja. Za kraj Pete Lau zahvalio se studentima te naveo kako osim pametnih telefona OnePlus kreće i na ostala tržišta s početkom iduće, 2020. godine.

Piše: Nino Krstačić
14.04.2019. 09:44:00
http://m.metro-portal.hr/oneplus-nece-tako-brzo-predstaviti-zakrivljeni-pametni-telefon/117980/