objavljeno 04.06.2009. 07:37:13
umjetnost iz svemira

Ogromna meduza u žitu

Još jedna nevjerojatna slika u žitu potakla rasprave o podrijetlu zagonetnih krugova

Ogromna meduza u žitu
Ogromna meduza u žitu (Getty Images)

Nevjerojatno djelo pojavilo se u žitnom polju britanskog Kingstone Coombesa, preciznije golema meduza duljine od gotovo dvije stotine metara, što je trostruka veličina uobičajenih krugova u žitu.

Ufolozi koji se bave fenomenom krugova u žitu oduševljeni su najnovijom slikom, jer tako spektakularne pojave još nije bilo. Slike životinja nisu rijetkost, često se pojavljuju leptiri i ptice, no veličina ovog tjela izaziva nevjericu i poštovanje prema onome tko je to izradio, bez obzira radi li se o ljudskim rukama ili vanzemaljcima.

Veličinom je meduza nadmašila do sada najveću pojavu, simbol yin/yang koji se pojavio u ječmenim poljima Devizesa sa 106 metara u promjeru. Skeptici tvrde da se netko u Oxfordshireu polakomio na milijune funti koje Wiltshire, najčešće mjesto pojavljivanja krugova u žitu zarađuje od turizma.

No, ukoliko se radi o djelu ljudskih ruku mora se priznati da je na djelu zavjera širih razmjera, jer tako velikih slika još nije bilo, pa je broj ljudi koji su trebali napraviti ovo čudo toliko velik da bi stvarno cijeli okrug trebao znati za to. A u takvim slučajevima bi netko u lokalnom pubu nakon desete pive sigurno ispričao priču novinarima ...

04.06.2009. 07:37:13
http://m.metro-portal.hr/ogromna-meduza-u-zitu/18564/