objavljeno 18.06.2009. 22:07:56
Ljeto na Štrosu

Odlična zabava na Strossu

U sklopu Ljeta na Strossu svaki dan besplatan koncert, film i na kraju lipnja doček pola Nove Godine

Fotografija vijesti

Na zagrebačkom Gornjem gradu u tijeku je održavanje kulturnog i zabavnog programa pod nazivom Ljeto na Strossu. Ovogodišnje izdanje navedene manifestacije s realizacijom programa počelo je 1. lipnja i u tom je periodu održano 16 koncerata, isto toliko prodajnih izložbi slika koje na licu mjesta stvara i potpisuje 10-tak različitih likovnih umjetnika, 8 filmskih projekcija i još drugih zabavnih događaja.

Jedinstvena i po mnogo čemu posebna atmosfera koja je ovih dana prisutna na Gornjem gradu prepoznata je od mnogih građana i gostiju Zagreba koji će u programu 9. Ljeta na Strossu moći uživati do kraja ovog mjeseca.

Kraj kule Lotrščak svakoga se dana od 21:30 do 23:00 sata održava koncert, nakon čega do 1 sat iza ponoći slijedi projekcija filma. Program počinje već u podnevnim satima kada se pod krošnjama kestena može uživati u ugodnoj glazbi, razgovoru sa slikarima, pogledu na krovove i ulice u Donjem gradu.

Kraljevi ulice koji su utemeljitelji i organizatori Ljeta na Strossu za 30. lipnja pripremaju tradicionalni izbor za najljepšeg psa mješanca koji će ove godine ponijeti prestižnu titulu Strosser i metar kobasica, a s početkom u 23:00 sata i vatromet povodom dočeka pola Nove Godine.

Večeras koncert održava Dinko Stipaničev trio, a sutra je na pozornici glazbena skupina Boom Pacha Boom koja je brojnu publiku oduševila svojim nastupom u sklopu ovogodišnjeg Međunarodnog uličnog festivala Cest is d Best. Programske knjižice mogu se dobiti na info pultu Ljeta na Strossu.

18.06.2009. 22:07:56
http://m.metro-portal.hr/odlicna-zabava-na-strossu/18959/