objavljeno 07.11.2008. 23:45:17
RAT RASA

Obaminim pristašama spaljen križ pred kućom

Da li je "rat rasa" najavljen od strane KKK već počeo ili se netko vrlo loše našalio?

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Getty Images)

Dvoje useljenika, Indijac Gary Grewal i njegova žena Alina, potomak izbjeglica s Castrove Kube našlo je spaljen križ u svom dvorištu. Mirni gradić Hardwick blizu Newarka prvo je mjesto na kojem je izgleda počeo „rat rasa", kako su to najavili kukuljičari iz KKK.

Grewal i supruga bili su jako uključeni u Obaminu kampanju u svojoj zajednici, a novi je predsjednik dobio tek 38% u gradiću, a u cijelom okrugu Warren 41%. Tijekom cijele kampanje Grewalovi su isticali svoju podršku demokratskom kandidatu raznim transparentima u dvorištu, koji su bili sustavno uništavani.

No, ovo je prilično zastrašujuć znak neslaganja s njihovim uvjerenjima, koje vraća sjećanja na neka druga vremena. Lokalna policija izjavila je da se paljenje dogodilo između 1 i 7.30, kada je netko napravio križ duljine gotovo dva metra od komada ograde i zapalio ga.

Grewalovi tvrde da se neće dati zaplašiti i da planiraju napraviti još veći transparent kojim će pozdraviti izbor Baracka Obame za predsjednika SAD. (metro portal)

Mogući razlozi ovakvog čina opisani su u ovom članku.

07.11.2008. 23:45:17
http://m.metro-portal.hr/obaminim-pristasama-spaljen-kriz-pred-kucom/12948/