objavljeno 09.02.2011. 20:12:00
NEMA MREŽE

Obamine kćeri ne smiju na Facebook

Obama je obilno koristio društvene mreže na internetu za svoju predsjedničku kampanju 2008. No kćerima je to zadovoljstvo uskraćeno

Obamine kćeri ne smiju na Facebook
Obamine kćeri ne smiju na Facebook (Getty Images/Facebook)

Kćeri Baracka i Michelle Obama nemaju pravo na profile na društvenoj mreži Facebook, zbog sigurnosnih razloga i jer su premlade, otkrila je u srijedu prva dama Sjedinjenih Država. "Nisam za to da mladi imaju svoje profile na Facebooku. Ne treba im to. Nije potrebno", rekla je Michelle Obama u emisiji Today na tv-kanalu NBC.

"Nisam za to da mladi imaju svoje profile na Facebooku. Ne treba im to. Nije potrebno", rekla je Michelle Obama u emisiji Today na tv-kanalu NBC.

Ona je naglasila da stroge sigurnosne mjere kojima su okruženi članovi prve američke obitelji predstavljaju prednost jer njihovim kćerima ograničavaju pristup internetu.

Malia Obama ima 12 godina, a Sasha devet, a Facebook zahtijeva da njegovi članovi imaju najmanje 13 godina, ali mnoga djeca upisuju lažne godine.

Obama je obilno koristio društvene mreže na internetu za svoju predsjedničku kampanju 2008. Tijekom nedavnih nemira na Bliskom istoku njegova administracija je inzistirala na pristupu stanovnika Facebooku i Twitteru, koji su, drži on, bitni čimbenici slobode izražavanja.

09.02.2011. 20:12:00
http://m.metro-portal.hr/obamine-kceri-ne-smiju-na-facebook/55159/