objavljeno 30.04.2008. 01:45:06

Obama se opet morao ograditi od svećenika

Jeremiah Wright otvoreno je napao američke medije
Jeremiah Wright otvoreno je napao američke medije (AFP)

Pastor Jeremiah Wright, bivši duhovni vođa demokratskog predsjedničkog kandidata Baracka Obame, u ponedjeljak je osudio američke medije zbog nepoznavanja crnačke religijske tradicije i senzacionalističkog isticanja nekih spornih navoda iz njegovih propovijedi. Osim što se zauzeo za pravo na različitost, velečasni Wright ostao je pri svojim tvrdnjama koje su u ožujku znatno naštetile Obaminoj kampanji.

Velečasni Wright je u Nacionalnom press klubu u Washingtonu novinarima rekao da se nema namjeru ispričati Amerikancima za izjavu da je vlada SAD-a sama kriva za terorističke napade 11. rujna 2001. godine. - Isus je rekao ‘Ne čini drugima ono što ne želiš da tebi čine’. Ne može se prema drugima nastupati s terorizmom i očekivati da ti se to neće vratiti. To su biblijska načela, a ne bombastična načela Jeremiaha Wrighta - rekao je Obamin duhovni vođa. I ovoga je puta velečasni Wright doveo Obamu u situaciju da se distancira od njega.

Nema predajeVelečasni Wright je ostao pri tvrdnjama da je vlada SAD-a stvorila virus AIDS-a kako bi reducirala crnačku populaciju, te da je vanjska politika SAD dovela do terorističkih napada 11. rujna 2001. godine. 

- Te tvrdnje vrijeđaju mene i sve Amerikance - rekao je senator iz Ilinoisa. Većina analitičara je ocijenila da će Wrightovi radikalni istupi nanijeti novu štetu Obami i pomoći njegovoj protukandidatkinji Hillary Clinton.   (HINA)

30.04.2008. 01:45:06
http://m.metro-portal.hr/obama-se-opet-morao-ograditi-od-svecenika/6578/