objavljeno 13.05.2008. 01:23:48
LjUDI ILI ...

Novi napredak u virtualnom seksu

Stvaraju se nove tehnologije za prikaz online animacije avatara, koje se baziraju na umjetnim odijelima koja prate pokrete korisnika.

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Second Life)

Koliko god bila dobra seksualna animacija u vašem virtualnom svijetu, ona se ipak ne može mjeriti s pokretima vašeg tijela.  Čini se da će tipkovnicu i miša uskoro zamijeniti odijelo koje bilježi pokrete ili 3D kamere kako bismo uhvatili sve one jedinstvene pokrete i angažirali cijelo tijelo u online seksualnim avanturama, piše Wired.

Kevin Alderman, koji je već ozloglašen zbog seksualne grafike koju je njegova tvrtka Strokerz Toyz stvorila za virtualni svijet Second Life, razvija bežično odijelo koje prati pokrete korisnika, a u trgovinama bi se trebalo pojaviti već 2009. godine.

- Zasad tek desetak internetskih stranica nudi skidanje programa koji mogu bilježiti stvarni pokret. Tako da morate čekati da se neki studio smiluje i napravi animaciju kakvu želite ili ih morate unajmiti za vaše potrebe - kaže Alderman.

Takva odijela omogućit će  korisnicima da stvaraju seksualne animacije po vlastitom izboru i razviju scenarije skrojene po svojim najskrivenijim željama, posebice ako se povežu s drugima koji posjeduju istu tehnologiju. To je most koji će današnju skupu uporabu takve tehnologije pretvoriti u stvarnu kontrolu vlastitog avatara u virtualnom svijetu.

Istodobno, tehnolozi Mitch Kapor i Philippe Bossut razvili su manje egzotičan, ali funkcionalan prototip za interakciju u virtualnim svjetovima bez upotrebe ruku. Oni koriste trodimenzionalne kamere da prate pokrete tijela, koji se zatim koriste za kontrolu avatara u Second Lifeu.

Naravno, bez mogućnosti taktilnog osjeta sve je to još uvijek eonima daleko od stvarnog seksa. No, ipak je korak naprijed. (METRO)

13.05.2008. 01:23:48
http://m.metro-portal.hr/novi-napredak-u-virtualnom-seksu/7097/