objavljeno 25.06.2011. 14:20:00
ROMANTIČNA KOMEDIJA

Novi film Woodyja Allena "Midnight in Paris" oduševio Amerikance

Midnight in Paris najuspješniji je Allenov film u Sjevernoj Americi u zadnjih 25 godina

Midnight in Paris
Midnight in Paris (Wikipedia)

Distrubiter Sony Pictures Classics objavio je da je najnoviji film Woodyja Allena "Midnight in Paris" postao ovog tjedna njegov najuspješniji film u Sjevernoj Americi u zadnjih 25 godina, prenosi Hina.

"Midnight in Paris" kojega se radnja u cijelosti događa u Parizu, već je zaradio više od 23 milijuna dolara u SAD-u i u Kanadi od početka svog prikazivanja 20. svibnja, dodaje studio u priopćenju.

Film je u ostatku svijeta - gdje je Woody Allen općenito popularniji nego u SAD-u - dosad zaradio 35,7 milijuna dolara, po specijaliziranoj internetskoj stranici IMDB.com. Redatelj kojemu je 75 godina okrenuo je svoj interes prema Europi i napustio omiljeni mu New York.

Nakon Londona ("Match Point", "Scoop"), Barcelone ("Vicky, Cristina, Barcelona") i Pariza, Allen se sada seli u vječni grad Rimu, gdje početkom srpnja počinje snimati "Bop Decameron" u kojemu će glumiti Penelope Cruz, Ellen Page, Alec Baldwin i sam redatelj.

"Hannah i njezine sestre" (1986.) i nadalje je najisplativiji Allenov film u Sjevernoj Americi, koji mu je donio 40,1 milijun dolara.

25.06.2011. 14:20:00
http://m.metro-portal.hr/novi-film-woodyja-allena-midnight-in-paris-odusevio-amerikance/60554/