objavljeno 19.11.2019. 11:31:00
PREDSTAVE

Nova premijera Teatra Poco Loco u CeKaTe Teatru

Predstava, u kojoj igraju Zrinka Kušević, te u alternaciji Maja Kovač i Maja Katić, govori o čitanju, o knjigama, o mašti

Čudesne stranice male Danice
Čudesne stranice male Danice (Cekate)

Teatar Poco Loco u Centru za kulturu Trešnjevka priprema novu predstavu za djecu od 3 do 10 godina Čudesne stranice male Danice, koju po tekstu Dunje Fajdić režira Morana Dolenc te će premijerno biti izvedena u subotu, 23. studenoga 2019. s početkom u 18 sati.

Predstava, u kojoj igraju Zrinka Kušević, te u alternaciji Maja Kovač i Maja Katić, govori o čitanju, o knjigama, o mašti. U njoj zabrinuta mama i djevojčica uplovljavaju u svijet knjiga i maštaju. Zaranjaju u čaroliju slova i kreću u  avanturu u kojoj upoznaju profesora i rijetku pticu, neobično drvo i par čudaka, Juliju s teleskopom i dadilju s jastukom. Čarobno je to i veselo putovanje kroz stranice knjiga u kojem mogu uživati i djeca i njihovi odrasli.

Predstava Čudesne stranice male Danice tematski se nadovezuje na projekt Priča mi se priča, kojeg Teatar Poco Loco provodi već pet godina. Radeći na tom programu članovi Poco Loca iz prve ruke su vidjeli koliko djeca uživaju u pripovijedanju i neposrednom sudjelovanju u njemu. Slušanje i čitanje priča potiče djecu na razgovor s njihovim odraslima, na kreativno izražavanje, upoznaje ih s nekim novim životnim temama. Poistovjetiti se s nekim likom čitatelja može utješiti, poručiti mu da nije sam. Isto tako kroz priče razvijamo empatiju prema drugačijima od nas, ističu u Poco Locu te napominju da bi voljeli ovom predstavom najmlađe uvesti u beskrajni svijet literature, otkriti im djelić svega što se može čitati: od zvijezda do enciklopedije te pritom šapnuti odraslima da budu strpljivi. Treba biti kreativan i pronaći način kako danas djecu upoznati s knjigama, autorima, likovima koji su utjecali na to da i mi postanemo ovakvi ljudi kakvi jesmo.

Autori glazbe i songova u predstavi su Ivana Đula i Luka Vrbanić, scenograf je Miljenko Sekulić, kostimografkinje Morana Dolenc i Dunja Vuković, a oblikovatelj rasvjete Marinko Radočaj.

Nakon premijere predstava je na repertoaru Centra za kulturu Trešnjevka u subotu, 30. studenoga u 11 sati.

Više informacije možete pronaći ovdje.

19.11.2019. 11:31:00
http://m.metro-portal.hr/nova-premijera-teatra-poco-loco-u-cekate-teatru/121994/