objavljeno 05.10.2020. 17:01:00
NAJAVE

Nova hrvatska etno scena u Močvari: Prisoje + Martin Ladika

Vrelo zvuka je Močvarin projekt posvećen promociji etno/world music/tradicijske glazbe koji se odvija pod umjetničkim vodstvom Emira Fulurije.

Prisoje & Martin Ladika
Prisoje & Martin Ladika (Arhiva)

Vrelo zvuka predstavlja:
PRISOJE (Zagreb), MARTIN LADIKA (Zagreb)

Četvrtak 8.10., vrata 20:00, koncert 21:00
Lokacija: Močvarna terasa
Upad u pretprodaji i na dan koncerta na blagajni kluba: 35 kn
Pretprodajna mjesta: entrio.hr/outlets
Online prodaja ulaznica: bit.ly/entrio-prisoje-martin_ladika
Koncert je sjedećeg tipa i broj ulaznica je ograničen.

U sklopu programa Vrelo zvuka organizirali smo nekoliko koncerata s novim imenima hrvatske etno scene, a sada predstavljamo i još dva izvođača koji djeluju već neko vrijeme, ali nisu previše koncertno nastupali. Ovo je prilika da ih zajedno vidimo na jedinstvenoj lokaciji i pozornici Močvarine e

PRISOJE (Zagreb)

Prisoje je svijetla strana planine ili brda, iako balkanske tradicijske pjesme koje odabire većinom imaju životnu težinu jer nema prisoja bez osoja. Glasom, bubnjem i još ponekim perkusijama reinterpretira tradicijske hrvatske, srpske, bosanske, hercegovačke, makedonske i bugarske pjesme, a u nastupe, ovisno o situaciji, voli uključiti i publiku. Bivša je članica ansambla Kamene babe i ZborXopa.

Prisoje - Zora zori a ja kod ovaca @ Soundcloud 

MARTIN LADIKA (Zagreb)

Martin bodri iskustva u pjesmu koju grlom pokušava pretvoriti u pticu, krilati je neodređenim instrumentarijem iz kojeg se često izdvaja ogoljena gitara. U svojim nastojanjima ugleda se na narodne pjevače. Osjeća kako je pjesma iznimno sposobna i trudi je se prisjetiti. U Močvarinu Vrelu Zvuka rado bi predstavio način na koji izvire kao čovjek. Bit će to, kako kaže, kratka, artikulirana, autorska izvedba (pjesama koje su mu pale na pamet). Dobrodošli svi i hvala na uzimanju u obzir.

05.10.2020. 17:01:00
http://m.metro-portal.hr/nova-hrvatska-etno-scena-u-mocvari-prisoje-martin-ladika/127867/