objavljeno 03.12.2010. 15:40:00
BOOGALOO - DOČEK 2011.

Nova godina u Boogaloou uz legendarnog Kevina Saundersona

Uz Kevina Saundersona, legendarnog DJ-a i producenta koji je doslovce dao ime techno glazbi, u Boogaloou vas za Novu zabavlja još 9 domaćih DJ-a

Kevin Saunderson
Kevin Saunderson (Boogaloo - doček 2011.)

Ekskluzivno za Novu godinu, direktno iz Detroita u Zagreb nam dolazi otac techna, jedan od tri člana 'svetog trojstva', čovjek koji je doslovno dao naziv techno glazbi, prodao preko 6.000.000 albuma kao tvorac legendarne grupe Inner City, inovator elektronske glazbe, producent/DJ i još mnogo toga...mr. Kevin Saunderson!

Uz Kevina očekuje vas još 9 domaćih DJ-a na 3 različita floora!

Tako da ćete stilski moći čuti različite glazbeni pravce; techno, minimal, house, tech-house, elektro, 80-te i 90-te...

Uz sve to dodatno je pripremljena i video projekcije na 2 floora, ekstra sound system, bogati švedski stol i posebne dekoracije.

Dođite u Boogaloo i proslavite ulazak u 2011. na elektronski način; See you on 3 dance floors!!!

Big floor:

Cet (Late night sessions)
Kevin Saunderson (Detroit, KMS & Fabric recordings, Usa)
Mr. DJ Dario (Kraljevstvo, Perfection)
Mary (Audiometric rec./ BTrax Rec.)

Small floor:

Matya
Kid
Mamimho
Dechko a.k.a. Fabian Jakopetz

80's & 90's Floor:

DJ Mrx (The Best, radio Cibona)
Stanko Bondža (Soundset Plavi, 980)

Cijena ulaznice: 140kn u predprodaji

Pretprodajna mjesta: Transport Footwear dućani (Importanne, City Centar One, Gajeva 10), blagajna kluba.

Cijena ulaznice uključuje i bogati švedski stol sa voćnim barom!

Happy hour: cijena karte 40kn iza 5h ujutro!
sviraju Dj Mary (na velikom flooru) i Dj Dechko (na malom flooru)!

Informacije na: 091/4743642 ili na info@boogaloo.hr

Official After Party @ Mungos+Kashina

Biografija - Kevin Saunderson (USA)
Kevin Saunderson (također poznat kao Master Reese, E-dancer, Reese Project, Tronik House, Essaray, Inner City, itd.) je s punim pravom prozvan legendom. Poznat je po cijelome svijetu kao jedan od trojice (sveto trojstvo) producenata / DJ-a začetnika techno & house glazbe iz Detroita. Zajedno, stvorili su novu vrstu muzike koja se velikom brzinom proširila po cijelome svijetu.

Rođen je u Brooklynu 1964. godine, ali se u Detroit preselio sa roditeljima dok je imao samo devet godina. Pohađao je Belleville High School, te je tamo upoznao dva studenta istomišljenika: Juana Atkinsa i Derrick Maya. Kasnije je pohađao Eastern Michigan University gdje se aktivno bavio američkim nogometom. Dvije godine kasnije, prestaje se baviti nogometom te izabire drugačiju sudbinu - muziku. Udružuje se sa svojim srednjo-školskim kolegama Mayom i Atkinsom (koji je u ono vrijeme bio nepoznat, ali je on taj koji je zapravo pomogao Kevinovoj karijeri da napokon krene uzlaznom putanjom). Veliki utjecaj na njegovo stvaralaštvo su imali glazbenici iz Europe, npr. Depeche Mode, Kraftwerk...

Njegovo najveće postignuće (do danas) je svakako projekt Inner City. 1987. Kevin, tada 22-godišnji student telekomunikacija se u isto vrijeme borio sa probojem na tržište s KSM (label) i ispitima. Snimio je track, no pod hitno su mu trebali stihovi i jedan ženski vokal. Njegov prijatelj, house producent iz Chicaga Terry Baldwin mu je predložio mladu Paris Grey. Ona se složila te je Big Fun, jedna od underground himni, rođena.

Nevjerojatno ali istinito, on je snimku pospremio i potpuno zaboravio na nju, sve dok ga nije pronašao Neil Rushton koji je posjetio Detroit kako bi napravio kompilaciju Techno - The New Dance Sound Of Detroit za Virgin Records. Čuvši Big Fun, Neil je ostao bez riječi, te ju je obavezno odlučio uvrstiti na LP. Ubrzo nakon toga, Big Fun je pušten u prodaju i kao single i postigao neočekivan uspijeh. Sljedeći single Good Life je prodajom prestigao prethodni single. Treći, Ain't Nobody Better je također postigao ogroman uspjeh. Kako to inače ide, sljedeći korak je bio album Paradise koji je samo potvrdio uspjeh Inner Citya. Imali su oko dvanaest Top 40 hitova u UK i dva Top 20 albuma koje su prodali u više od 6 milijuna primjeraka.

U to vrijeme, Kevinu je provaljeno u stan te mu je ukradena sva vrijednija oprema. Isfrustriran nemogućnošću stvaranja glazbe, seli se iz Detroita. Na sreću, njegov Roland TB-909 nije ukraden, pa uspijeva nekako nastaviti tamo gdje je stao. 1989. i 1992. proglašeni su za Best Dance Act in the World od DMC-a.. E-Dancer, njegov alter ego je u međuvremenu stvarao čist i jednostavan techno za publiku koja zna što želi. E-Dancerov prvi LP jednostavnog imena Heavenly je jednako opčinio publiku kao i kritičare. Časopis Spin ga je proglasio jednim od top deset albuma koje je svijet ikada čuo. Prebizarna pohvala? Možda... No, svakako Heavenly je apsolutni must-have u vašoj Detroit Techno kolekciji. 14 godina nakon osnivanja, Kevin je ponovno svu svoju pažnju usmjerio prema KMS-u te će nastaviti raditi ono što najbolje zna: stvarati čistu, nekrivotvorenu sreću na vinylu, a mi mu želimo da to čini zauvijek!

Više informacija na:

www.kevinsaunderson.com  
kevinsaundersevatormusic

03.12.2010. 15:40:00
http://m.metro-portal.hr/nova-godina-u-boogaloou-uz-legendarnog-kevina-saundersona/52131/