objavljeno 17.06.2014. 07:29:48
SP BRAZIL 2014

Njemačka razbila Portugal, SAD pobijedile Ganu

Nijemci su bez ikakvih problema pregazili Portugal s 4:0, Ronalda kao da nije ni bilo, Dempsey postigao peti najbrži pogodak u povijesti SP za SAD

Mueller želi obraniti naslov najboljeg strijelca
Mueller želi obraniti naslov najboljeg strijelca (Screenshot YouTube)

Njemačka je rutinski zgazila Portugal bez imalo milosti, krenuvši u razbijanje od samog početka, tako da ne čudi jedanaesterarc već u 11. minuti kojeg je realizirao Thomas Mueller. Portugalci su imali neke prilike, no igrali su prilično smušeno, tako da je u 31. minuti Hummels zakucao jednu loptu iz kornera kraj nemoćnog golmana.

Pred kraj poluvremena dogodio se ključan trenutak - Pepe je udario Muellera u borbi za loptu, ovaj se složio kao da je nokaut, a Pepe je u svom stilu još prišao i pokušao ga udariti glavom dok je Mueller klečao. Sudac je, za razliku od nama nesretnog Japanca, odmah izvukao crveni. 

Drugo poluvrijeme bilo je formalnost, no Mueller je očito imao nešto dokazati Guardioli pa je strpao još dva gola i izbio na prvo mjesto ljestvice strijelaca. Kako je na prošlom SP bio najbolji strijelac, sigurno želi obraniti titulu i na ovom, a bolje nije mogao početi.

Ipak, ostaje žal što Loew nije uveo Klosea i dao mu priliku da postane najbolji strijelac u povijesti Svjetskih prvenstava.

Nigerija i Iran odigrali su uvjerljivo najlošiju i najdosadniju utakmicu na SP, prvu neriješenu i prvu bez golova. Nigerija stalno dolazi na SP kao jedna od najjačih afričkih reprezentacija od kojih se očekuje puno, no Iranci su odigrali maksimalno disciplinirano i lako razbijali sve napade Nigerije, a imali su i nekoliko izglednih prilika za pobjedu.

SAD su otvorile SP kako se nitko nije mogao nadati, golom Dempseya već u 29. sekundi nakon sjajne solo akcije po lijevoj strani. Ganci su se uspjeli pribrati, pritiskali su koliko god su mogli, no odlično organizirana obrana SAD popustila je tek u 82. minuti kad je Ayew izjednačio.

No, četiri minute prije kraja Brooks je pospremio ubačaj sa strane u gol za veliko slavlje Amerikanaca i realnu mogućnost plasmana u osminu finala.

Sve rezultate i tablice po skupinama pogledajte ovdje.  

17.06.2014. 07:29:48
http://m.metro-portal.hr/njemacka-razbila-portugal-sad-pobijedle-ganu/85656/