objavljeno 13.07.2014. 00:15:35
SP BRAZIL 2014

Nizozemska pregazila Brazil 3:0 i osvojila treće mjesto na SP

Ma koliko Van Gaal zadnjih dana tupio da mu je utakmica za treće mjesto bez veze, njegovim igračima očito je bilo stalo

Jest bronca, ali moglo je biti ...
Jest bronca, ali moglo je biti ... (Arhiva)

Nizozemska je pobijedila nemoćni Brazil 3:0 i osvojila treće mjesto na SP, prvi puta u svojoj povijesti. Nizozemci su bili četiri puta drugi i jednom četvrti, kada smo im mi uzeli broncu na SP u Francuskoj 1998. godine.

Brazilci su istrčali u najjačem sastavu, bez (ozlijeđenog?!) Neymara koji je sjedio na klupi i krenuli oštro, no ipak malo prejako. Robben je već u trećoj minuti pobjegao i Thiago Silva ga je morao srušiti pred golom, a Van Persie je rutinski doveo Nizozemsku u vodstvo.

To je bilo previše za Brazilce koji su od tada do kraja utakmice pokušavali individualnim akcijama napraviti nešto, no umjesto toga dobili su još dva gola - u 16. minuti je Blind ostao sam kao duh na penalu, namještao se prilično dugo i na kraju pogodio, a stvar je zapečatio Wijnaldum na isteku drugog poluvremena.

Što će Brazilci nakon ovog debakla, kad su u dvije zadnje utakmice popili 10 golova, a dali samo jedan, prilično je jasno - slijedi radikalan rez, jer osim Neymara, Oscara i donekle Davida Luiza i Thiaga Silve svi su podbacili. Uključujući Scolarija.

Van Gaal se ipak oprašta od reprezentacije s medaljom, no da je imao malo više hrabrosti u polufinalu, mogla je biti i jačeg sjaja ...

13.07.2014. 00:15:35
http://m.metro-portal.hr/nizozemska-pregazila-brazil-3-0-i-osvojila-trece-mjesto-na-sp/86125/