objavljeno 03.08.2009. 15:05:47
JADRANKA KOSOR:

Nisam policiji naredila da se spremi za razbijanje prosvjeda

Nakon objave Nacionalovog teksta o upućivanju policije na 'vruću jesen' na ulicama premijerka je oštro porekla da je bilo tajnih sastanaka

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (CROPIX)

Hrvatska premijerka Jadranka Kosor danas je odlučno odbacila napise iz tjednika Nacional da je na tajnom sastanku u Vladi vrhu policije naložila da se pripreme za sprječavanje i razbijanje prosvjeda koji se najavljuju za jesen.

Nacional je u današnjem broju objavio tekst pod naslovom "Kosor priprema policiju za slamanje prosvjeda" u kojem tvrdi da je Vlada nadležnim službama zapovjedila da što prije detektiraju moguće vođe prosvjednih skupova i spriječe njihovu organizaciju svim sredstvima.

U Nacionalovom tekstu između ostalog stoji kako se "po nalogu vrha Vlade i HDZ-a policija užurbano priprema za očekivane socijalne nemire i sindikalne prosvjede koji se najavljuju za jesen. To je posljednja dva tjedna glavni zadatak ministra policije Tomislava Karamarka i novog ravnatelja policije Olivera Grbića, koji na tajnim sastancima u Banskim dvorima slušaju političke instrukcije premijerke Jadranke Kosor."

"To naprosto nije istina. Nisam sazivala ministre, niti policiju o mogućem sprječavanju prosvjeda", izjavila je premijerka Kosor i podsjetila da razgovara i razgovarat će sa sindikatima, poslodavcima i svim skupinama. "Pozivanje na tajne sastanke u Vladu oko pripreme represije je neistinito", izričito je zaključila premijerka i dodala kako policija radi svoj posao.

Izvor: Hina

03.08.2009. 15:05:47
http://m.metro-portal.hr/nisam-policiji-naredila-da-se-spremi-za-razbijanje-prosvjeda/20015/