objavljeno 23.03.2010. 15:27:55
NINTENDO 3DS

Nintendo će lansirati 3D verziju DS konzole

Unutar godine dana početi će se s prodajom 3D verzije popularne prijenosne konzole DS

(Wikipedia)

Nova prijenosna konzola "Ninendo 3DS" imat će zaslon za trodimenzionalni prikaz slike za koji neće biti potrebne posebne naočale. Bit će kompatibilna sa softverom kreiranim za dosadašnje modele konzola DS, objavila je kompanija u utorak.

Kratko priopćenje ne sadrži dodatne pojedinosti, koje je kompanija najavila za lipanj kada će predstaviti novi model na Sajmu elektroničke zabave u Los Angelesu.

Nintendo se okrenuo 3D tehnologiji kako bi zadržao prednost u odnosu na konkurenciju i produljio uspjeh popularne prijenosne konzole DS.

Dok konzola Wii polako gubi udio na tržištu, potražnja za DS-om i dalje je nepromijenjena više od pet godina nakon lansiranja. Tako je u razdoblju od druge polovine 2004. do kraja prošle godine u svijetu ukupno prodano 125 milijuna konzola DS.

Tijekom prošlotjednog posjeta Londonu Nintendov dizajner Shigeru Miyamoto izjavio je za novinsku agenciju Associated Press da njegova tvrtka planira prilagoditi konzolu DS kako bi služila kao alat za obrazovanje i podučavanje.

Autor Super Marija Bros. i ostalih popularnih video igrica kazao je također da će tvrtka u travnju postaviti sustav DS u japanskim osnovnim i srednjim školama. (hina/metro-portal)

23.03.2010. 15:27:55
http://m.metro-portal.hr/nintendo-ce-lansirati-3d-verziju-ds-konzole/36160/