objavljeno 15.11.2011. 15:13:23
ČAŠĆENJE

Nijemci traže od Britanaca da budu manje sebični

Volker Kauder, njemački konzervativni zastupnik traži da Britanci ne budu toliko sebični

Fotografija vijesti

Visoki dužnosnik konzervativnog bloka njemačke kancelarke Angele Merkel Volker Kauder pozvao je u utorak Veliku Britaniju da bude manje sebična u svom odnosu s Europom unatoč tome što nije članica eurozone prenosi Hina.

"Britanci nisu članovi eurozone, ali su članovi Europe i oni također imaju odgovornost za uspjeh Europe", izjavio je , konzervativni čelnik u parlamentu, na godišnjem kongresu Merkeličinih Kršćanskih demokrata (CDU) u Leipzigu.

Pozivi Merkel i ministra financija Wolfganga Schaeublea da Europska unija brzo provede promjene u ugovoru, kako bi se stvorila čvršća politička unija među 27 članica EU-a i podržao euro, dovodi euroskeptičnog britanskog čelnika Davida Camerona u škripac.

Konzervativni britanski premijer, koji će posjetiti Merkel u Berlinu u petak, suočio se prošli mjesec s revoltom nekih od zastupnika koji žele referendum o članstvu u EU.

U isto vrijeme, Cameron mora ohrabriti 17-članu eurozonu da se dalje integrira kako bi se izbjegao pad eura koji bi također naštetio Britaniji, ali je izjavio u svom govoru u ponedjeljak da je on protiv toga da Europa postane previše "rigidna".

15.11.2011. 15:13:23
http://m.metro-portal.hr/nijemci-traze-od-britanaca-da-budu-manje-sebicni/65500/