objavljeno 15.01.2018. 15:01:00
MA DA?!

Nevolje će vam najčešće stvarati drugorođena djeca

Prije nego što biste na vaše drugorođene počeli gleadti ispod oka, prebacite malo pažnju na svojeg najstarijeg potomka

Starije je itekako odgovorno za ponašanje mlađeg :)
Starije je itekako odgovorno za ponašanje mlađeg :) (Pixabay)

Kaže se da su najstarija djeca najinteligentnija, a drugorođeni su stvoreni da izazivaju nevolje - točno je, sada je i istraživanjem potvrđeno da ćete s mlađom djecom imati pune ruke posla, pogotovo ako su muška. 

Podaci su prikupljani na tisućama braće u Danskoj i SAD-u, a otkrilo se da su drugorođena djeca od 20% do 40% češće bila kažnjavana u školi ili su kasnije razvila policijski dosje. 

Istraživanje je vodio John Doyle, a zadivljujućim smatra da tako puno upravo drugorođene djece završava u zatvoru ili barem s kriminalnim dosjeom.

No prije nego što biste na vaše drugorođene počeli gleadti ispod oka, prebacite malo pažnju na svojeg najstarijeg potomka. Doyle smatra da bi ponašanje drugog djeteta moglo skriviti upravo ono prvo.

Prvorođenom su djetetu model odrasli ljudi, a drugo dijete u obitelji najčešće se ugleda u svega nekoliko godina starijeg brata ili sestru. Čak i ako roditelji posvećuju dovoljno vremena odgoju oba djeteta, time također duže pomažu onom najstarijem.

A tu je i prvih nekoliko mjeseci i godina nakon rođenja drugog djeteta - kad prvorođeni počinju osjećati podjelu pažnje što se odražava na njihovom ponašanju.

Kako bilo, red kojim smo rođeni ne određuje kakve ćemo osobe biti. Svatko od nas svoje odluke donosi svjesno i sam je odgovoran za njih.

Piše: Andrea Holi
15.01.2018. 15:01:00
http://m.metro-portal.hr/nevolje-ce-vam-najcesce-stvarati-drugorodjena-djeca/109720/