objavljeno 02.06.2008. 21:52:21

Neuredni ugostitelji

Za zaraze hranom uglavnom su krivi ugostiteljski radnici

Na plažu je, preporučuje blogerica, najbolje ponijeti vlastitu hranu - to je najbolja prevencija od zaraze
Na plažu je, preporučuje blogerica, najbolje ponijeti vlastitu hranu - to je najbolja prevencija od zaraze

Queenviktoria.bloger.hr. piše o nepranju ruku ugostitelja nakon obavljanja velike nužde. ‘Zna se, da je ovih dana zavladala obilna infekcija salmonelom iz jaja koja su se našla u kolačima u gradu Splitu, Trogiru i okolici! Ljeto je, pa je sve moguće; i sladoled, i krem-šnite i štošta drugo...
Sanitarni inspektori krenuli putovima zaraze i naravno, analizirali hranu, radne površine ,a bome i ruke onih, koji rade u turističkoj djelatnosti.

I sad bombastički nastavak ‘ljetne priče’, za koju se nadam da nije stigla do ušiju stranaca-hodočasnika na Jadran: 90% zaraze ide od ugostiteljskih radnika! Čujete li vi mene? To jest, ugostiteljski radnici rijetko ili nikako ne peru ruke nakon vršenja velike nužde.

I to je put infekcijama probavnog trakta gostiju ‘namirnika’ koji se eto, zlom svojom kobi, namire na čovika koji nije od svog ditinjstva naučija, da kad se pokaki mora oprati ruke...
E, jebiga, sve je eto od-jaja. A ovdje vam je sve tako skupo, da vam se ni ne isplati jesti vani, nego, kao nekad u djetinjstvu našem, kruha i paštete sa sobom na more!’   (METRO)

02.06.2008. 21:52:21
http://m.metro-portal.hr/neuredni-ugostitelji/8041/