objavljeno 16.10.2009. 06:08:50
kraj drame

Nestali dječak ipak nije bio u balonu

Šestogodišnjak se cijelo vrijeme skrivao na tavanu dok su američke TV kuće spektakularno pratile let balona

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (CNN)

Šestogodišnji dječak za kojim je, uz veliku medijsku pompu, pokrenuta masovna potraga i akcija spašavanja nakon što se smatralo da se nalazio u balonu koji se otrgnuo i satima plovio nebom nad Coloradom, nađen je živ i zdrav u potkrovlju kuće svojih roditelja, izvijestila je policija.

Falcon Heene pronađen je kako se krije u kutiji na tavanu svojih roditelja, satima nakon što je metalik srebrni balon sletio na polje, rekao je šerif James Alderden.

"Najvjerojatnije se cijelo vrijeme nalazio u kutiji na tavanu iznad garaže", kazao je.

Prvi su izvještaji govorili da ga je dječakov devetogodišnji brat vidio kako se penje u balon, koji je njihov otac, amaterski znanstvenik, izradio u obliku letećeg tanjura, prije nego li je balon otplutao.

Priču su uskoro počele pratiti američke tv kuće koje su izravno dva sata spektakularno prenosile let balona u dužini od oko 80 kilometara duž države Colorado.

Vlasti su poduzele očajničke mjere kako bi balon sigurno prizemljile, a kada su ustanovile da Falcon nije unutra, pokrenuta je potraga.

Falconov otac Richard Heene opisan je kao lovac na oluje i priučeni znanstvenik koji je cijelu obitelj uveo u svoje aktivnosti. Obitelj je također sudjelovala u reality showu američke tv kuće ABC "Mijenjam ženu".

Na svojoj web stranici, tv kuća ABC je za obitelj Heene napisala da je "posvećena svojim znanstvenim eksperimentima koji uključuju traženje vanzemaljaca i izradu letećeg tanjura za poslati ga u središte oluje". (hina/metro-portal)

16.10.2009. 06:08:50
http://m.metro-portal.hr/nestali-djecak-ipak-nije-bio-u-balonu/24378/