objavljeno 22.11.2017. 11:29:00
NAJAVE

Neki Novi Klinci 25. studenog u klubu Sax!

Nakon šest mjeseci pauze pred zagrebačkom publikom, poznati Balašević tribute bend Neki Novi Klinci, 25. studenog održat će koncert u kultnom zagrebačkom klubu Sax!

Neki Novi Klinci opet u SAX!u
Neki Novi Klinci opet u SAX!u (Arhiva)

Neki Novi Klinci jedini su hrvatski Balašević tribute band, za koji se ideja rodila sada već daleke 2006. godine, među grupom prijatelja. Krajem te iste godine bend je započeo s prvim probama na zagrebačkoj Trešnjevci.

Nakon nekoliko mjeseci probi, "skidanja" i uvježbavanja Đoletovog repertoara, Klinci su se odvažili na svoj prvi javni nastup i predstavili su se zagrebačkoj  publici. Namjerno ili slučajno, više nije ni važno, dogodilo se to na Valentinovo 14. veljače 2007. godine, a njihova uspješna priča od te večeri traje i danas.

Klinci i ovom prilikom spremaju pravu balaševićevsku svirku, a izvest će i nekoliko pjesama koje inače ne sviraju često.

- Svirkama u Saxu uvijek se na neki način posebno radujemo i s posebnom pažnjom im pristupamo. Kada kažemo da smo pripremili jednu pravu "balaševićevsku" svirku znači da malo odmaramo neke ex-yu hitove koji su se kroz godine uselili na naše set liste i vraćamo se onom izvornom, od čega smo i počeli, pjesmama Đ. Balaševića. Čak smo i neke aranžmane vratili kako je to sve zvučalo nekad. Vjerujemo da će svi iskreni obožavatelji novosadskog kantautora doći na svoje, a pri tom se nadamo ne razočarati ni one bolje poznavatelje njegovog opusa koji vole čuti i B stvari - izjavili su članovi benda uoči koncerta u Saxu.

Ulaznice po cijeni od 20 kuna prodaju se na dan koncerta na ulazu u klub Sax!

22.11.2017. 11:29:00
http://m.metro-portal.hr/neki-novi-klinci-25-studenog-u-klubu-sax/108705/